Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi suspendă cursurile pentru două zile. De miercuri, studenţilor li se va preda online

  • Cursurile de la UMF Iaşi vor fi suspendate luni şi marţi.
  • De miercuri, studenţii să se folosească doar de platforma de e-leargning a instituţiei, potrivit deciziei de duminică a Universităţii.
  • Stagiile nu vor mai avea loc în spitale, ci în spaţiile universităţii.
4820 afișări
Imaginea articolului Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi suspendă cursurile pentru două zile. De miercuri, studenţilor li se va preda online

Sursa: Profimedia Images

Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa" din Iaşi a decis duminică după-amiază mai multe măsuri pentru a limita răspândirea virsului COVID 19.

Astfel, în urma deciziei luate la Bucureşti ce prevede că stagiile din spitale şi farmacii sunt suspendate, şi cursurile UMF Iaşi vor fi suspendate pentru două zile.

„În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning.", au anunţat reprezentanţii UMF Iaşi printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, „lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit”.

Modificări apar la stagiile clinice, astfel că acestea nu vor mai avea loc în spitale, ci se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz şi vor avea loc în spaţiile universităţii şi nu în spitale.

În următoarele zile se vor lua şi toate măsurile pentru ca spaţiile în care pot avea loc stagiile să fie funcţionale, spaţii în care se vor lua şi măsuri de prevenire sporite.

„Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic şi mobilităţile studenteşti de tip outcoming şi incoming se suspendă”, mai anunţă reprezentanţi Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa Iaşi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” suspendă cursurile până la sfârşitul lunii. CITEŞTE ÎN CONTINUARE

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici