Valul Omicron în România. Unul din trei teste pentru COVID este pozitiv

Gradul de pozitivare, joi, este de 32,01 la sută. Practic, unul din trei teste este pozitiv, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

1926 afișări
Imaginea articolului Valul Omicron în România. Unul din trei teste pentru COVID este pozitiv

Valul Omicron în România. Unul din trei teste pentru COVID este pozitiv

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 32.671 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 102.045 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Gradul de pozitivare este, astfel, de 32,01%.

„Creşterea capacităţii de testare şi testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar şi pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane”, spun reprezentanţii GCS.

Persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2, resoectiv febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc. trebuie să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

În situaţia în care formele sunt severe şi simptomele se manifestă agresiv, trebuie apelat numărul unic de urgenţă 112!

Dintre cele de 993 persoane internate la ATI, 840 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 111 de decese înregistrate, 85 au survenit la pacienţi nevaccinaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici