Valurile puternice de COVID nu s-au potolit. Ce detalii oferă specialiştii britanici

Există o posibilitate realistă de valuri puternice de COVID în Marea Britanie, declară epidemiologii care se ocupă de pandemie: „Următorii ani vor fi foarte nesiguri”.

4111 afișări
Imaginea articolului Valurile puternice de COVID nu s-au potolit. Ce detalii oferă specialiştii britanici

Valurile puternice de COVID nu s-au potolit. Ce detalii oferă specialiştii britanici

Premierul britanic Boris Johnson a renunţat la restricţii în Anglia, spunând că, deşi pandemia nu s-a încheiat, Marea Britanie trebuie să înveţe să trăiască cu COVID.

Subgrupul guvernamental SPI-M-O, care se ocupă cu modelarea epidemiologică, a declarat că apariţia unor noi variante virale este cel mai mare factor necunoscut pe termen mediu şi lung, alături de scăderea imunităţii populaţiei.

„Mari valuri viitoare de infecţii care necesită o gestionare activă pentru a preveni presiunea asupra sectorului sănătăţii şi al asistenţei medicale reprezintă, cel puţin, o posibilitate realistă sau probabilă", a declarat SPI-M-O vineri, conform Reuters.

Marea Britanie a raportat 157.730 de decese cauzate de COVID-19, al şaptelea cel mai mare număr de decese la nivel mondial, iar Johnson s-a confruntat cu numeroase critici pentru modul în care a gestionat pandemia, care a dus la trei lock-downuri.

Varianta Omicron a alimentat o creştere a infecţiilor la noi cote la sfârşitul anului trecut, determinându-l pe Johnson să reintroducă unele restricţii, dar decesele nu au crescut în acelaşi ritm.

El a redeschis acum complet economia, mizând pe programul naţional de vaccinare, pe disponibilitatea antiviralelor şi gravitatea mai redusă a variantei Omicron.

Preşedintele SPI-M-O a declarat pentru Reuters că, deşi în fiecare an ar trebui să se îmbunătăţească situaţia COVID, ar putea exista momente în care guvernul să fie nevoit să dea înapoi şi să introducă restricţii.

„Următorii ani vor fi foarte nesiguri, iar viitoarele focare şi valuri vor fi probabil zgomotoase pe măsură ce lucrurile se vor aşeza", se arată în declaraţia SPI-M-O.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici