Varianta Delta ar putea deveni curând dominantă în România. Gheorghiţă anunţă dublarea ponderii cazurilor pozitive cu această tulpină COVID

  • Valeriu Gheorghiţă a declarat joi că în ultima săptămână s-a înregistrat o dublare a ponderii cazurilor pozitive cu varianta Delta.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare crede că această tulpină va deveni dominantă în perioada următoare şi în România.
695 afișări
Imaginea articolului Varianta Delta ar putea deveni curând dominantă în România. Gheorghiţă anunţă dublarea ponderii cazurilor pozitive cu această tulpină COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în perioada următoare.

„Ne aşteptăm să crească numărul de cazuri pe măsură ce există o interacţiune crescută între persoane, pe măsură ce nu se mai respectă în marea parte a situaţiilor, este vizibil pentru toată lumea, măsurile de prevenţie. Este perioada de concedii, oamenii circulă foarte mult”, a spus Gheorghiţă, la Aleph News.

Valeriu Gheorghiţă susţine că această creştere poate fi pusă şi pe seama răspândirii infecţiilor cu varianta virală Delta.

„În ultimele 9 săptămâni, din toate secvenţierile efectuate care au avut ca rezultat variante virale de îngrijorare, s-a observat o creştere a acestei ponderi de aproape 9 ori. Doar în ultima săptămână s-a înregistrat o dublare a ponderii cazurilor pozitive cu variantă Delta raportat la numărul total al cazurilor infectate cu variante virale de îngrijorare. În acest fel, în ultima săptămână, din toate secvenţierile efectuate, din cele 151 de secvenţieri, 135 au fost pozitive pentru varianta Delta, o rată de 89% a rezultatelor pozitive pentru Delta”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta crede că varianta Delta va deveni dominantă şi în România: „Fiind vorba de un număr mic de cazuri la nivel naţional, este greu de spus dacă varianta Delta este dominantă, dar cu siguranţă că are acest potenţial: este înalt transmibibilă, are şi capacitatea parţială de a scăpa de sub acţiunea neutralizantă a anticorpilor după boală şi după vaccinare şi din acest punct de vedere evident că tulpina Delta este clar că va deveni dominantă şi în România, în perioada următoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici