WSJ: China a cartografiat virusul Covid cu două săptămâni înainte de anunţ

Cercetătorii chinezi au obţinut o imagine completă a structurii virusului Covid-19 la sfârşitul lunii decembrie 2019, cu două săptămâni înainte ca Beijingul să prezinte lumii informaţii despre virus, dezvăluie în exclusivitate Wall Street Journal.

2179 afișări
Imaginea articolului WSJ: China a cartografiat virusul Covid cu două săptămâni înainte de anunţ

WSJ: China a cartografiat virusul Covid cu două săptămâni înainte de anunţ

Dezvăluirea vine după ce Wall Street Journal a analizat documente pe care Departamentul de Sănătate al SUA le-a obţinut de la o comisie a Camerei Reprezentanţilor, scrie agenţia ANSA.

Potrivit WSJ, un cercetător chinez din Beijing a încărcat o secvenţă aproape completă a structurii Covid într-o bază de date administrată de guvernul american la 28 decembrie 2019. China nu a împărtăşit secvenţa virusului cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) până la 11 ianuarie 2020.

Când cercetătoarea Lili Ren de la Institutul de Biologie Patogenică din Beijing a cartografiat virusul, oficialii chinezi încă descriau public focarul din Wuhan ca fiind o pneumonie virală "de cauză necunoscută" şi încă nu închiseseră piaţa locală de vânzare cu ridicata a animalelor vii, locul unde a avut loc unul dintre primele focare de Covid-19.

Noile informaţii, subliniază ziarul american, nu fac lumină în dezbaterea legată de sursa coronavirusului, un animal infectat sau o scurgere de laborator, dar sugerează că lumea nu are încă o explicaţie completă a originii pandemiei.

Cele două săptămâni în plus s-ar fi putut dovedi cruciale pentru a ajuta comunitatea medicală internaţională să identifice modul de răspândire a Covid-19, să dezvolte mecanisme de apărare medicală şi să lanseze un posibil vaccin, potrivit specialiştilor.

Până la sfârşitul anului 2019, oamenii de ştiinţă şi guvernele din întreaga lume se grăbeau să înţeleagă misterioasa boală pe care aveau să o numească ulterior Covid-19 şi care avea să ucidă milioane de oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici