A murit scriitorul şi scenaristul Michael Herr, care a lucrat cu Kubrick şi Francis Ford Coppola

Scriitorul şi scenaristul nominalizat la Premiile Oscar Michael Herr s-a stins din viaţă joi, 23 iunie, la vârsta de 76 de ani, într-un spital din nordul New York-ului, după o luptă îndelungată cu boala, a confirmat un reprezentant al editurii Alfred A. Knopf, potrivit contactmusic.com.

241 afișări
Imaginea articolului A murit scriitorul şi scenaristul Michael Herr, care a lucrat cu Kubrick şi Francis Ford Coppola

A murit scriitorul şi scenaristul Michael Herr, care a lucrat cu Kubrick şi Francis Ford Coppola (Imagine: theguardian.com)

Michael Herr este cunoscut îndeosebi pentru romanul său non-ficţional „Dispatches”, care expune realitatea dură şi cruzimea Războiului din Vietnam. Romanul este inspirat din experienţa sa în Vietnam pe când a fost corespondent în timpul războiului pentru revista Esquire între anii 1967 şi 1969.

Ulterior, Herr a început să lucreze în industria filmului, în special la filme cu acţiunea plasată în timpul Războiului din Vietnam. El a scris scenariul naraţiunii lui Martin Sheen în filmul regizorului Francis Ford Coppola, din anul 1979, "Apocalypse Now", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film şi a scris scenariul filmului lui Stanley Kubrick "Full Metal Jacket", alături de regizor şi de autorul scriitorul Hasford.

Cei trei au fost nominalizaţi la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, în 1988. În urma sa au rămas soţia sa Valerie şi fiicele lui, Catherine şi Claudia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici