Adrian Păunescu de vorbă cu Cristian Tudor Popescu despre Mihai Eminescu, Corneliu Coposu, literatură şi viaţă

Când Băsescu zice că se regăseşte în poezia lui (preşedintele însuşi fiind versificator din categoria liceeană "Când o bătea vântul printre munţi/ e un semn să nu mă uiţi"), când Cristian Tudor Popescu e mândru că a discutat Rilke cu poetul la TV, moment de mare declic şi relevare reciprocă a justei valori, când Dinescu îl laudă pe Vântu ca om de cultură, este clar că ceauşismul învinge astăzi, nu prin forţă, ci prin competiţie pe piaţa liberă.

421 afișări
Imaginea articolului Adrian Păunescu de vorbă cu Cristian Tudor Popescu despre Mihai Eminescu, Corneliu Coposu, literatură şi viaţă

Adrian Păunescu de vorbă cu Cristian Tudor Popescu despre Mihai Eminescu, Corneliu Coposu, literatură şi viaţă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Multe abjecţii mi-au trecut prin faţa ochilor şi multe encomiasme mi-au mutat nasul în aceste zile în legătură cu Adrian Păunescu viu sau mort. Dar zicerea asta a unui om tânăr, care mi se părea înzestrat cu judecată, într-un editorial din Ev. Zilei, mi-a întunecat creierii vreme de câteva secunde. Deci: mă fac vinovat de faptul că am îndrăznit să am un moment de slăbiciune culturală cu Adrian Păunescu.

Vezi înregistrarea emisiunii cu Adrian Păunescu şi Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici