Adrian Păunescu se gândea, cu câteva zile înainte să moară, la isteria vânzărilor de poezie de după dispariţia lui

În scrisoarea trimisă pe 31 octombrie de pe patul de spital, Adrian Păunescu spunea că suferinţa lui va face ca volumele pe care le-a scris să fie mai căutate. "Oricum, cărţile mele devin - prin suferinţa mea - tot mai valoroase şi mai căutate. Editorii au suficiente motive extraestetice să po¬tenţeze textele. Iar eu sunt liniştit că mi-am văzut poporul sărind de partea mea şi iubindu-mă mai mult ca niciodată", scria poetul, potrivit .

44 afișări
Imaginea articolului Adrian Păunescu se gândea, cu câteva zile înainte să moară, la isteria vânzărilor de poezie de după dispariţia lui

Gândul: Adrian Păunescu se gândea, cu câteva zile înainte să moară, la isteria vânzărilor de poezie de după dispariţia lui (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"De fiecare dată când se întîmplă ceva cu un scriitor, cărţile lui încep să se vândă mult mai bine. Noi am pus deja volumele semnate Adrian Păunescu mai în faţă", spune Marina Munteanu, directoare librăriei Papirus, care menţionează că printre cititorii fideli ai lui Adrian Păunescu se numără oameni care au luat parte în tinereţe la Cenaclul Flacăra sau românii stabiliţi în străinătate.

Citeşte mai multe despre scrisoarea lui Păunescu www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici