Afirmaţiile lui Puchianu despre retrocedarea Branului sunt "diletante şi superficiale"

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat că afirmaţiile deputatului Dumitru Puchianu referitoare la "nulitatea" retrocedării Castelului Bran dau dovadă de "diletantism şi superficialitate", întrucât imobilul a fost restituit în mod corect.

1 afișare

Adrian Iorgulescu a prezentat, joi, într-un briefing de presă, poziţia MCC pentru a face "anumite corecţii şi o bună informare a opiniei publice" asupra afirmaţiilor lui Dumitru Puchianu cu privire la retrocedarea Castelului Bran.

"Direcţia Muzeului Bran este cea care a făcut demersul de restituire a castelului.Hotărârea a fost luată în urma consultării cu Autoritatea Naţională pentru restituirea Proprietăţii,care a stabilit că singura instituţie abilitată să soluţionezecererea de restituire în natură adomeniului Bran esteMuzeul Bran. Actul de restituire este semnat de directorul instituţiei, el poartă toate continuările posibile din punct de vedere legal. Dar asta nu s-a făcut din dorinţa noastră de a ne fi eschivat la ora aceea, pentru că retrocedarea s-a făcut absolut corect", a declarat Adrian Iorgulescu.

Ministrul precizează că, deşi MCC nu a avut atribuţii "directe" în procesul de retrocedare, restituirea Castelului Bran s-a făcut "în condiţii corecte", cu respectarea Legii 10.

"Afirmaţiile hazardate ale domnului deputat PD, Dumitru Puchianu, sunt făcute mai degrabă în nume personal şi membrii Comisiei nu au fost în unanimitate de acord în realizarea acestui raport preliminar. Acest raport se va definitva şi se va prezenta un raport final în plenul Parlamentului. Abia atunci putem vorbi despre un punct de vedere al Parlamentului cu privire la retrocedarea Castelului Bran", a mai spus Iorgulescu.

El consideră că declaraţiile lui Puchianu au fost făcute "cu scopul protejării unor interese obscure şi locale", întrucât deputatul s-a născut în Bran şi este deputat de Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici