"Alexandra" de Radu Jude rulează la Festivalul Internaţional de Film de la Edinburgh

Filmul "Alexandra" de Radu Jude rulează la Festivalul Internaţional de Film de la Edinburgh, care are loc în perioada 18 - 29 iunie.

174 afișări
Imaginea articolului "Alexandra" de Radu Jude rulează la Festivalul Internaţional de Film de la Edinburgh

Regizorul Radu Jude

Pelicula "Alexandra" (2007, 26 minute) va rula în secţiunea de scurtmetraj şi în "International Shorts: Love Bites", care mai prezintă patru filme din Statele Unite, Noua Zeelandă, Elveţia şi Germania ce au ca temă dezamăgirile în dragoste,  informează site-ul evenimentului.

În "Alexandra", Tavi, un bărbat de 40 de ani, despărţit de soţia sa, descoperă că fiica sa nu îi mai spune "tata".

Intrigat de această situaţie, Tavi reproşează fostei soţii şi noului partener al acesteia faptul că Alexandra nu mai ştie cine este "adevăratul" său tată. Pentru a lămuri situaţia, fetiţa este chemată de mamă să spună cine este cine în familie, aceasta recunoscând că Tavi este "tati".

Filmul a primit luna aceasta un Pricipal Prize la secţiunea International Competition, în cadrul Festivalului Internaţional de Scurtmetraj de la Oberhausen, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici