Alexe o invită pe Turcan la Iaşi să vadă restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă

Reabilitarea Bojdeucii lui Ion Creangă s-a realizat în conformitate cu ceea ce s-a avizat în Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, iar lucrările de intervenţie şi de restaurare au respectat criteriile privind reabilitarea obiectivelor de patrimoniu, spune preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

423 afișări
Imaginea articolului Alexe o invită pe Turcan la Iaşi să vadă restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă

Alexe o invită pe Turcan la Iaşi să vadă restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă

Alexe spune că restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă a respectat întocmai proiectul aprobat în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice şi a primit avizul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi.

„Însuşi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi a declarat că a semnat fără emoţie recepţia lucrărilor efectuate la Bojdeucă. Sunt încrezător că şi Corpul de Control al Ministerului Culturii, alături de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi Institutul Naţional pentru Patrimoniu vor face o analiză obiectivă asupra calităţii lucrărilor şi a întregului proces de restaurare”, spune Costel Alexe.

Preşedintele CJ Iaşi crede că este un lucru bun că şi aceste instituţii vor verifica lucrările şi astfel se va reitera un lucru esenţial legat de reabilitarea Bojdeucii: „proiectul a fost realizat în conformitate cu ceea ce s-a avizat în Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, iar lucrările de intervenţie şi de restaurare au respectat criteriile privind reabilitarea obiectivelor de patrimoniu”.

Alexe o invită pe Raluca Turcan, ministrul Culturii, să vină la inaugurarea lucrărilor pentru a vedea cum a fost reabilitată Bojdeuca lui Creangă.

„Îi fac o invitaţie publică doamnei ministru Raluca Turcan de a ne fi alături la evenimentul de inaugurare a Bojdeucii lui Ion Creangă, în decembrie. Sper, astfel, să putem prezenta împreună acest simbol al culturii ieşene de care ne simţim cu toţii atât de ataşaţi”, mai spune Alexe.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a solicitat Corpului de control verificarea legalităţii avizului pentru intervenţia realizată asupra monumentului istoric „Bojdeuca scriitorului Ion Creangă”.

Consiliul Judeţean Iaşi a scos la licitaţie contractul de achiziţie publică de servicii de proiectare şi asistenţă tehnică pentru obiectivul Reabilitarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă” Iaşi din cadrul proiectului „Călător pe Meridiane Culturale” în anul 2019. Conform documentaţiei disponibile în SEAP, prin acest proiect se dorea accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova – proiecte HARD, Obiectivul Tematic 3 – Promovarea culturii locale şi protejarea patrimoniului istoric, Prioritatea 2.1 – Promovarea şi conservarea patrimoniului cultural şi istoric.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici