Ambasadorul SUA: Compania Microsoft vrea să doteze toate bibliotecile din România cu calculatoare

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că reprezentanţii companiei Microsoft intenţionează să aducă computere în toate bibliotecile din România, pentru a permite accesul tuturor la Internet şi la resurse disponibile online.

215 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA: Compania Microsoft vrea să doteze toate bibliotecile din România cu calculatoare

Mark Gitenstein (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, la inaugurarea Centrului de Informare şi Resurse "American Corners" din Târgu Mureş, al nouălea din România, că bibliotecile din ţară sunt vizate de un program al companiei Microsoft, care vrea să le doteze cu computer, pentru a permite accesul tuturor la Internet şi la resurse disponibile online.

"Asemenea bibliotecilor din SUA, şi bibliotecile din România nu sunt simple colecţii de cărţi, ci sunt locuri unde oamenii, fie ei tineri sau bătrâni, se întâlnesc, schimbă idei, au acces la calculatoare la care altfel nu ar avea acces acasă. O importantă companie americană, Microsoft, are un foarte mare program în România, încearcă să aducă noi computere în toate bibliotecile din România, astfel încât toţi românii să poată avea acces la Internet şi la resurse disponibile online", a declarat Mark Gitenstein.

Ambasadorul a adăugat că Centrele de Informare şi Resurse "American Corners" reprezintă platforme prin care reprezentanţii SUA doresc să împărtăşească cultura ţării lor, vizitatorii având la dispoziţie cărţi, resursele online, filme şi orice alte produse culturale americane, precum şi posibilitatea organizării de seminarii.

Pe lângă fondul de carte, "American Corner" din Târgu Mureş mai cuprinde o serie de alte materiale pe teme privind istoria, geografia, arta, guvernul, sistemul politic al Statelor Unite, principii democratice, precum şi subiecte de actualitate, jurnalism, sănătate, posibilităţi de a studia în Statele Unite şi, nu în ultimul rând, materiale pentru studiul limbii engleze şi al literaturii americane.

Programul "American Corners" în România are scopul de a promova înţelegerea şi cooperarea între Statele Unite ale Americii şi România, prin furnizarea de informaţii exacte şi variate despre Statele Unite, care vor contribui la dezvoltarea comunicării şi a schimbului cultural între cele două ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici