Anamaria Marinca, la secţiunea Shooting Stars a Festivalului de la Hamptons (Galerie Video)

Actriţa Anamaria Marinca este invitată la secţiunea Shooting Stars, ce reuneşte tineri actori europeni de succes, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Hamptons (Statele Unite), ce are loc între 15 şi 19 octombrie.

18 afișări
Imaginea articolului Anamaria Marinca, la secţiunea Shooting Stars a Festivalului de la Hamptons (Galerie Video)

Anamaria Marinca, la secţiunea Shooting Stars a Festivalului de la Hamptons (Imagine: Mediafax Foto)

Secţiunea Shooting Stars, aflată în cel de-al 12-lea an de existenţă, este prezentă în cadrul mai multor festivaluri, de-a lungul anului, începând cu Festivalul Internaţional de la Berlin.

Shooting Stars prezintă tineri actori care au succes în ţările de origine şi care au obţinut şi recunoaştere internaţională.

Actorii incluşi în program sunt selectaţi de către un juriu format din profesionişti şi sunt cele mai promiţătoare talente din cele 28 de ţări membre ale asociaţiei European Film Promotion.

European Film Promotion aduce pentru prima dată programul Shooting Stars în Statele Unite, prezentând astfel trei actori tineri în cadrul Festivalului de la Hamptons.

"Am văzut foarte mulţi tineri care, în urma participării lor la programul Shooting Stars, şi-au construit cariere promiţătoare", a declarat directorul general al European Film Promotion, Renate Rose.

"Obiectivul nostru este să îi includem pe tinerii actori într-o strategie de marketing legată de filmele în care aceştia joacă, pentru a-i ajuta să treacă de la recunoaşterea naţională la cea internaţională", a mai declarat oficialul.

Anamaria Marinca este prezentă în cadrul programului special alături de Hannah Herzsprung ("Werther") şi Maryam Hassouni ("Dunya &Desie").

Anamaria Marinca a devenit cunoscută la nivel internaţional în urma unor roluri din filme precum cel din "Sex Traffic" de David Yates (2004), pentru care a primit premiul BAFTA în 2005, şi mai ales pentru cel din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu (2007), câştigător al premiului Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, anul trecut.

Actriţa va mai juca într-un film al lui Hans Christian Schmid, "Storm", programat să apară anul viitor, dar şi în serialul SF "The Last Enemy", care urmează să fie difuzat de canalul tv britanic PBS.

Marinca joacă şi în "Boogie" de Radu Muntean, care a intrat, recent, în cinematografele româneşti.

Festivalul Internaţional de la Hamptons, aflat la cea de-a 16-a ediţie, are ca obiectiv principal susţinerea filmului independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici