Anca Cristina Râpeanu este noul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Anca Cristina Râpeanu este noul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, ca urmare a câştigării concursului de management desfăşurat în luna noiembrie, se arată pe site-ul Primăriei Capitalei.

2107 afișări
Imaginea articolului Anca Cristina Râpeanu este noul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Anca Cristina Râpeanu este noul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

În urma desfăşurării concursului de management la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, organizat conform DPG nr. 1107/2013, şi a Anunţului public nr. 4819/ 28.10.2013, noul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti este Anca Cristina Râpeanu, care a obţinut nota 9,14.

La concursul de management pentru Biblioteca Metropolitană Bucureşti au mai participat următorii candidaţi: Florinel Rotaru, Mirelle-Carmen Rădoi, Renata-Gabriela Tatomir, Nicolae Iliescu şi Alexandru Diţă.

În aprilie, primarul general Sorin Oprescu a dispus încetarea delegării lui Florinel Rotaru în funcţia de manager al Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucureşti, pentru management defectuos şi ineficienţă în administrarea, angajarea şi utilizarea resurselor publice locale.

Măsura a fost luată în urma verificărilor făcute de Direcţia de Control şi Direcţia de Audit Intern din Primăria Capitalei, la solicitarea primarului Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX în aprilie.

Potrivit sursei citate, raportul a arătat că multe dintre deficienţele constatate sunt rezultatul unui "management defectuos", ca urmare a necunoaşterii sau "cunoaşterii insuficiente" a prevederilor legislative în vigoare, dar şi ineficienţei în administrarea, angajarea şi utilizarea resurselor publice locale.

Până la organizarea concursului de proiecte de management, pentru asigurarea conducerii interimare a acestei instituţii, primarul general l-a desemnat pe scriitorul şi publicistul Nicolae Iliescu. Acesta a absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti şi este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti.

Anca Cristina Râpeanu, noul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, s-a născut pe 28 august 1980 şi a absolvit, în 2003, Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. În perioada 2004- 2008 a ocupat funcţia de bibliotecar - Serviciul de Referinţa - la Biblioteca Central Universitară "Carol I" din Bucureşti. Din 2012 este specialist Finanţări şi Inovaţii, la Departamentul Finanţări, în programul Biblionet, IREX România.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, instituţie de difuzare a culturii şi institut de cercetare ştiinţifică, are cinci misiuni principale ce sunt complementare şi o singură identitate - misiunea de lectură publică, animaţie culturală şi educaţie permanentă, misiunea de cercetare ştiinţifică, referinţă documentară şi valorificare a patrimoniului, misiunea de prezervare, conservare şi de îmbogăţire a colecţiilor, precum şi a colecţiilor speciale alcătuite din documente rare şi preţioase, misiunea de Depozit Legal Local pentru regiunile Bucureşti şi Ilfov, precum şi misiunea de cooperare naţională şi internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici