Apple va lansa televizoare ultra-HD, cu diagonale de până la 165 centimetri

Apple va lansa în trimestrul al patrulea al anului viitor televizoare de înaltă rezoluţie, ultra-HD, cu diagonale de 65 inci (165 centimetri) şi 55 inci (139 centimetri), potrivit unui analist japonez.

1832 afișări
Imaginea articolului Apple va lansa televizoare ultra-HD, cu diagonale de până la 165 centimetri

Apple va lansa televizoare ultra-HD, cu diagonale de până la 165 centimetri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania americană ia în acestă perioadă ultimele decizii privind specificaţiile tehnice ale produselor, iar televizoarele Apple vor avea probabil un design fără ramă (mărimea televizorului va coincide aproximativ cu mărimea ecranului), a declarat Masahiko Ishino, analist la Advanced Research, refuzând să precizeze sursa informaţiilor.

Reprezentanţii Apple din Japonia nu au răspuns întrebărilor transmise de Bloomberg.

Cofondatorul Apple Steve Jobs a afirmat, înainte de moartea sa (2011), că a reuşit "în sfârşit" să-şi dea seama cum să creeze un televizor cu o interfaţă simplă de utilizare, care să se poată interconecta cu celelalte dispozitive Apple.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a afirmat în luna mai că televiziunea reprezintă o zonă de interes sporit pentru companie, care doreşte să dezvolte produse capabile să imite succesele reuşite cu iPhone, iPad sau computerele Mac.

Ishino susţine că printre furnizorii de ecrane şi piese pentru televizoarele Apple s-ar putea număra LG Display, Samsung Electronics şi compania americană Corning, specializată în producţia de sticlă rezistentă.

Analistul japonez estimează că televizoarele Apple vor costa între 1.500-2.500 de dolari SUA.

El anticipează că producătorul sud-coreean LG Display va furniza peste 70% din ecranele cu care vor fi echipate televizoarele Apple, în timp ce Samsung va produce chip-uri de procesare grafică, iar Corning va livra sticla "Gorilla Glass 3" care să acopere partea frontală a produselor.

Televizoarele vor fi asamblate probabil în China, de către compania Foxconn Technology Group, înregistrată în Taiwan.

Apple îşi diversifică treptat gama de produse. Compania a prezentat în septembrie noua generaţie iPhone, care include în premieră două modele, după ce a lansat la finele anului trecut o variantă de dimensiuni mai mici, cu un preţ mai redus, a tabletei iPad.

Compania va prezenta marţi la San Francisco noua generaţie de tablete iPad, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Samsung şi LG Electronics au lansat în acest an televizoare de 65 inci şi 55 inci cu rezoluţie ultra-HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici