Au început înscrierile la Academia de Film Cineimpact, termenul limită fiind 15 august

Academia de Film Cineimpact, un program internaţional dedicat documentarului creativ şi inovarii în domeniile ficţiunii, non-ficţiunii, se va desfăşura între 3 şi 18 septembrie la Câmpulung-Muscel, iar înscrierile se pot face până la data de 15 august, pe site-ul www.cineimpact.org.

185 afișări
Imaginea articolului Au început înscrierile la Academia de Film Cineimpact, termenul limită fiind 15 august

Au început înscrierile la Academia de Film Cineimpact, termenul limită fiind 15 august

Academia de Film Cineimpact este un program internaţional de "art & social cinema" dedicat documentarului creativ şi inovarii în domeniile ficţiunii, non-ficţiunii, antropologiei vizuale şi activismului social.

Candidaţii eligibili trebuie să aibă experienţă în una sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Aceştia pot aplica pentru următoarele secţiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) şi Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social).

Cele mai bune proiecte de film ale celor două secţiuni vor fi premiate în evenimentul final al Academiei de Vara Cineimpact.

Înscrierile se pot face până pe 15 August, pe site-ul www.cineimpact.org. Aplicaţiile trimise cu cel puţin cinci zile înaintea termenului limită vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site).

Cei mai buni 12 tineri studenţi şi profesionişti vor fi invitaţi să participe timp de 15 zile la aventura creativă Cineimpact.

Participanţii vor fi ghidaţi în această explorare cine-productiva de trei tutori: Ger Duizjings (antropolog şi realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban - University College of London), Vintilă Mihăilescu (antropolog şi membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Şcoală Doctorală, Coordonator Catedra de Sociologie) şi Ionuţ Piţurescu (regizor, producător si antropolog, câştigător al premiului Quinzaines des Realisateurs/Directors Fortnight şi invitat al Festivalului de Film de la Cannes 2010, 2015, 2016, Dr. în Sociologie si Antropologie Vizuală, Coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare şi Producţie de Film).

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producţie si post-producţie, participanţii vor fi inspiraţi de master-class-urile unor experţi invitaţi. Echipele de filmare vor fi susţinute de către asistenţi de producţie cu expertiză în zona investigată. Toţi cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniţi în construirea unor strategii optime de distribuţie pentru proiectele lor de film.

"Tipar sau nu/ Pattern or not", unul dintre cele şase filme produse în ediţia precedentă a Academiei de Film, creat de echipa internaţională formată din Dorottya Balczó (regizor şi director de imagine) şi Andra Nedelcu (regizor şi artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secţiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Cineimpact se dedică cercetarii şi dezvoltării modurilor prin care filmul, ştiinţele sociale, artele vizuale şi noile media pot aduce contribuţii pozitive la o mai riguroasă înţelegere şi soluţionare a nevoilor şi problemelor societăţii.

Cineimpact – Academia de Film, Cross-Media şi Dezvoltare Socio-Vizuală este o platformă educaţională iniţiată de Anthropoesis – Centrul de Inovare, Dezvoltare şi Producţie de Film.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici