Au început înscrierile la Gala Tânărului Actor HOP

UNITER şi Ministerul Culturii şi Cultelor organizează ediţia 2008 a Galei Tânărului Actor HOP, în perioada 3 - 6 septembrie, la Mangalia, informează Uniunea Teatrală, care a iniţiat acest program în 1998.

34 afișări
Imaginea articolului Au început înscrierile la Gala Tânărului Actor HOP

Au început înscrierile la Gala Tânărului Actor HOP

Scopul Galei este promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Tema Galei este subordonată, şi anul acesta, ideii de "Alteritate". Astfel, concurenţilor li se propune să prezinte, în programul lor, o pledoarie care demonstrează că şansa convieţuirii o dau dialogul, toleranţa şi acceptarea celuilalt.

La preselecţie se pot înscrie actori care au absolvit facultatea, începând cu promoţia 2004. Cei care întrunesc aceste condiţii se pot înscrie ca interpreţi cu recitaluri individuale (one man/woman show) care să dureze până la 15 minute, sau ca interpreţi în cadrul unor spectacole cu piese scurte - maximum 45 de minute - care să nu aibă mai mult de zece personaje.

Înscrierile se vor face la UNITER, până pe 10 iunie. Preselecţia va avea loc în Bucureşti, pe 30 iunie şi 1 iulie. Candidaţii trebuie să prezinte la înscriere un curriculum vitae, o fotografie reprezentativă şi titlul textului ales.

Textul probei individuale obligatorii pentru cei rămaşi în concurs va fi anunţat ulterior.

Gala Tânărului Actor HOP este organizată de UNITER şi Ministerul Culturii şi Cultelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici