Băsescu a evitat să acorde interviuri în R.Moldova ca să nu supere fosta conducere a ţării

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că a evitat, în ultimii doi ani, să acorde interviuri presei din Republica Moldova deoarece a considerat că răspunsurile pe care le-ar fi dat ar fi supărat fosta conducere a ţării.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu a evitat să acorde interviuri în R.Moldova ca să nu supere fosta conducere a ţării

Băsescu a evitat să acorde interviuri în R.Moldova ca să nu supere fosta conducere a ţării (Imagine: Mediafax Foto)

Prezent, vineri după-amiază, la deschiderea Şcolii de Vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană" de la Eforie Sud, Traian Băsescu a fost întrebat de către directorul portalului de ştiri Unimedia din Republica Moldova cum îl poate convinge să le acorde un interviu. Şeful statului a spus că după instalarea noului guvern în Republica Moldova primul interviu pe care îl va da în această ţară va fi pentru Unimedia.

"Trebuie să vă spun că în ultimii doi ani am evitat interviurile pentru presa din Republica Moldova. Nu au mai apărut interviuri pentru că, în general, ştiu că întrebările ziariştilor moldoveni sunt extrem de precise şi ele n-ar fi cerut decât răspunsuri extrem de precise. Sunt convins că dacă dădeam răspunsuri extrem de precise aş fi supărat foarte tare pe domnul preşedinte Voronin şi guvernul de la Chişinău de până acum" a spus Băsescu.

"Vă promit că după instalarea noului guvern şi, sper eu, şi a noului preşedinte, veţi fi primul organ de presă din Republica Moldova căruia îi dau un interviu pentru că am speranţa că alegerile acestea vor aduce un suflu nou în politica din Republica Moldova şi o orientarea pro-europeană mult mai accentuată decât cea de până acum", a declarat şeful statului.

El i-a felicitat pe reprezentanţii Unimedia pentru curajul de care au dat dovadă în timpul evenimentelor după alegerile din primăvara acestui an pentru că au informat corect atât pe cetăţenii din Moldova, cât şi pe cei din România.

"Aş vrea să nu pierd ocazia să vă felicit din nou pentru curajul pe care l-aţi avut imediat după primul tur al alegerilor din Republica Moldova, curaj extraordinar care a permis şi moldovenilor şi românilor să fie bine informaţi cu privire la evenimentele rele care s-au produs atunci când tinerii au încercat să strige la Chişinău «Jos comunismul». Şi aici s-au pierdut vieţi omeneşti când s-a strigat «Jos comunismul» în decembrie 89, iar cetăţenii Republicii Moldova au plătit acelaşi tribut. Dar să sperăm că o nouă eră începe în Republica Moldova", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a primit din partea portalului de ştiri Unimedia un tricou cu harta României şi Republicii Moldova pe care era inscripţionat textul: "Basarabia-cetăţenia este dreptul tău".

La finalul întrevederii, Traian Băsescu a mai zăbovit aproape o jumătate de oră pentru a face fotografii cu toţi cei care i-au solicitat acest lucru.

Evenimentul de la Eforie Sud este organizat de Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Traian Băsescu.

La lucrări, participă 500 de elevi şi studenţi din 18 ţări, printre care Albania, Anglia, Austria, Autoritatea Naţională a Palestinei, Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Macedonia, Republica Moldova, Spania, Ucraina şi Ungaria.

Şcoala de vară îşi propune facilitarea legăturii etnicilor români din afara graniţelor ţării cu valorile culturale şi istorice româneşti şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici