Belarusul restricţionează accesul la site-urile de Internet înregistrate în străinătate

O nouă lege din Belarus va restricţiona accesul la site-urile străine de Internet şi va forţa cluburile şi cafenelele să informeze despre persoanele care vor accesa pagini de Internet înregistrate în afara ţării

196 afișări
Imaginea articolului Belarusul restricţionează accesul la site-urile de Internet înregistrate în străinătate

Belarusul restricţionează accesul la site-urile de Internet înregistrate în străinătate (Imagine:Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Legea, care va intra în vigoare începând de vineri, stipulează că oricine va încerca să vândă online bunuri şi servicii către cetăţenii din Belarus va trebui să folosească domeniul ".by", specific site-urilor belaruse, relatează BBC News Online.

Această lege va face ca vânzările online ale unor firme precum Amazon sau eBay către clienţi din Belarus să fie ilegale.

Amenda pentru încălcarea acestei legi poate ajunge până la un milion de ruble belaruse (120 de dolari).

Legea mai menţionează că cei ce vor accesa pagini de Internet "extremiste" sau "pornografice" vor fi de asemenea amendaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici