"Bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki", la MNIR - GALERIE FOTO

Expoziţia foto-documentară comemorativă "Bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki" a fost vernisată joi la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), potrivit site-ului instituţiei.

635 afișări
Imaginea articolului "Bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki", la MNIR - GALERIE FOTO

"Bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki", la MNIR (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Expoziţia este dedicată evenimentelor tragice de pe 6 şi 9 august 1945, care au marcat istoria omenirii, atunci când oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki au fost atinse de suflul distrugător al bombelor atomice.

Imaginile expuse evocă momentele devastatoare ale acelor zile, experienţa tragică a supravieţuitorilor şi eforturile locuitorilor celor două oraşe pentru promovarea păcii şi renunţarea la armele nucleare.

Expoziţia cuprinde fotografii, documente, imagini video din patrimoniul Muzeului Memorial al Păcii din Hiroshima (Hiroshima Peace Memorial Museum) şi a fost itinerată în ţări de pe mai multe continente.

Expoziţia se înscrie sub egida Anului prieteniei dintre Japonia şi ţările dunărene (Japan Danube Friendship Year 2009) şi a sărbătoririi a 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

Expoziţia organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Memorial al Păcii din Hiroshima şi Ambasada Japoniei la Bucureşti poate fi vizitată din 6 august până pe 6 septembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici