C.T. Popescu: Realitatea Media nu avea nevoie de justificări pentru a se retrage din CRP

Preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), Cristian Tudor Popescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că grupul Realitatea Media are tot dreptul să se retragă din CRP "oricând şi fără să aibă justificări", dar că acesta ar fi putut sesiza înainte Consiliul de Onoare al Clubului.

1 afișare
Imaginea articolului C.T. Popescu: Realitatea Media nu avea nevoie de justificări pentru a se retrage din CRP

C.T. Popescu: Realitatea Media nu avea nevoie de justificări pentru a se retrage din CRP

"Dânşii au dreptul să se retragă din această asociaţie profesională oricând şi fără să aibă justificări", a declarat Cristian Tudor Popescu, care a precizat că, totuşi, grupul Realitatea Media a enunţat câteva astfel de justificări în comunicatul dat vineri publicităţii.

"E de neînţeles de ce a trebuit ca un membru fondator al Clubului, Mihai Tatulici, să tacă vreme de doi ani în legătură cu aşa zisa inconsistenţă a acţiunilor CRP", a declarat Cristian Tudor Popescu, referindu-se la primul dintre motivele invocate de Realitatea Media pentru retragerea din CRP.

Al doilea motiv invocat de Realitatea Media a fost "atitudinea preşedintelui CRP, Cristian Tudor Popescu, faţă de un coleg de breaslă, Robert Turcescu, manifestată în Ediţia Specială difuzată de Realitatea TV în ziua de 20 decembrie" care ar fi fost "în flagrantă contradicţie cu funcţia sa de lider al jurnaliştilor din România".

"Funcţia mea de lider al jurnaliştilor este o exprimare aberantă. Eu sunt preşedinte al Clubului Român de Presă. Nu am funcţia de lider al jurnaliştilor şi nu ştiu să existe o astfel de funcţie", a replicat Cristian Tudor Popescu, explicând că el este preşedinte al unei organizaţii din care fac parte mulţi jurnalişti, dar nu toţi.

În ceea ce priveşte "atitudinea" sa faţă de realizatorul TV Robert Turcescu, Cristian Tudor Popescu a spus că aceasta poate fi constatată prin vizionarea fragmentelor înregistrate sau prin consultarea stenogramei emisiunii respective. "Eu i-am spus domnului Turcescu să facă o sesizare la Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă", a declarat preşedintele CRP, adăugând că această sesizare, referitoare la convorbirea dintre Turcescu şi Ludovic Orban, ar fi urmat să fie analizată în Consiliul de Onoare al Clubului.

"Dacă aveau (cei de la Realitatea Media, n.r.) o nemulţumire în legătură cu mine, firesc era, respectând o minimă disciplină a organizaţiei din care au făcut parte doi ani de zile, să se adreseze Consiliului de Onoare şi să ceară, eventual, demiterea mea din funcţia de preşedinte (al CRP, n.r.)", a mai spus Cristian Tudor Popescu, adăugând că, în cazul în care Consiliul de Onoare nu ar fi răspuns solicitării grupului, atunci acesta ar fi putut decide retragerea din Club.

"Nefăcând apel la Consiliul de Onoare al CRP, au dat dovadă de dispreţ, de lipsă de respect faţă de această organizaţie", a încheiat C.T. Popescu.

Grupul Realitatea Media a anunţat, vineri, că renunţă, din data de 21 decembrie 2007, la calitatea de membru al Clubului Român de Presă, unul din motivele invocate fiind "atitudinea" lui Cristian Tudor Popescu faţă de realizatorul TV Robert Turcescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici