Călin Neacşu, şeful birourilor AFP de la Zagreb şi Sarajevo şi-a lansat romanul de debut

Un jurnalist român de la Agenţia France Presse (AFP) şi-a lansat romanul de debut la Paris, evenimentul fiind găzduit de Ambasada României în Franţa.

420 afișări
Imaginea articolului Călin Neacşu, şeful birourilor AFP de la Zagreb şi Sarajevo şi-a lansat romanul de debut

Jurnalistul Călin Neacşu (S), în Macedonia în 2001

"Moartea rabinului", a apărut sub semnătura lui Călin Neacşu, şeful birourilor AFP de la Zagreb şi Sarajevo, la editura pariziană TdB Editions.

Personajul principal, "Zoroastru Zapata Zamolxes, zis Zoro" este "un individ de o mediocritate şi naivitate înşelătoare, care se trezeste într-o zi cu convingerea că a înţeles motivele existenţei sale, în urma lecturării unui roman sofisticat al unui scriitor celebru", povesteşte proaspătul romancier.

"Dintr-o joacă pe colţul mesei m-am trezit că am scris o istorioară despre un personaj care tocmai descoperise iluminarea, din negura mediocrităţii si a naivităţii umane. Este un personaj pe care, dintr-o brutalitate tipic balcanică, eram gata să-l ucid înainte să se nască. Încurajat de câteva persoane apropiate, am decis să spun povestea întreagă a eroului meu, chiar dacă, în final, el avea să plăteasca preţul suprem în schimbul înălţării lui spirituale. Aşa s-a născut «rabinul Zoro»", mai spune jurnalistul.

Călin Neacşu (45 de ani), este jurnalist al AFP din 1990. În 1999 a fost nominalizat de către France Presse la premiul pentru jurnalism Albert Londres, fiind unul dintre puţinii jurnalişti străini admişi pentru această distincţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici