Cântăreţul britanic Morrissey a câştigat un trofeu mai puţin onorant - cea mai proastă descriere a unei scene de sex într-o operă de ficţiune în 2015

"List Of The Lost", romanul de debut al cântăreţului britanic Morrissey, a câştigat, marţi, un trofeu mai puţin onorant, Bad Sex in Fiction Award pe 2015, pe care scriitorii din lumea întreagă speră să nu îl câştige niciodată, informează Reuters.

203 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul britanic Morrissey a câştigat un trofeu mai puţin onorant - cea mai proastă descriere a unei scene de sex într-o operă de ficţiune în 2015

Morrissey a câştigat un trofeu mai puţin onorant - Bad Sex In Fiction Award pe 2015 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 23-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos.

Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Romanul de debut al cântăreţului Morrissey a câştigat Bad Sex In Fiction Award pentru un fragment ce descrie două personaje care "se rostogolesc împreună, ca într-un bulgăr de zăpadă plin de chicoteli, pentru o copulaţie zdravănă".

Romanul cântăreţului Morrissey, publicat de prestigioasa editură Penguin Classics la începutul acestui an, a stârnit numeroase controverse şi a fost aspru criticat în cercurile literare, în special pentru fragmentele sale care descriu acte sexuale. Volumul "List Of The Lost" spune povestea a patru alergători de ştafefă din Boston care sunt blestemaţi de un bătrân.

Volumul cântăreţului Morrissey, o figură de marcă a curentului indie-pop, a fost ales dintr-o listă scurtă de şapte romane, printre care s-au aflat şi volumele "Fear of Dying", de Erica Jong, şi "The Martini Shot", de George Pelecanos - scenaristul serialului "The Wire".

În 2014, premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură a revenit scriitorului nigerian Ben Okri, pentru un pasaj din romanul "The Age of Magic".

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără scriitori prestigioşi, precum Norman Mailer, Tom Wolve, Alastair Campbell, Stephen King, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks.

În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici