„Capul unui urs” de Leonardo Da Vinci, scos la licitaţie. Desenul ar putea fi vândut cu 16 milioane de dolari

  • Desenul are dimensiunea de aproximativ 20 cm şi a fost realizat pe hârtie roz-bej pal, folosind „silverpoint”
  • În anul 1860 opera a fost vândută pentru doar 2,50 lire sterline.
  • Pictorul Sir Thomas Lawrence şi colecţionarul de artă căpitanul Norman Robert Colville au deţinut schiţa.
374 afișări
Imaginea articolului „Capul unui urs” de Leonardo Da Vinci, scos la licitaţie. Desenul ar putea fi vândut cu 16 milioane de dolari

Sursă foto: christies.com

Schiţa unui urs realizată de celebrul pictor Leonardo Da Vinci ar putea fi vândută la licitaţie cu peste 16 milioane de dolari, informează CNN.

Opera este una din cele opt desene ale pictorului rămase în mâinile colecţionarilor, potrivit Christie’s, casa de licitaţii care organizează vânzarea.

Desenul are dimensiunea de aproximativ 20 de cm şi a fost realizat pe hârtie roz-bej pal, folosind „silverpoint” - o tehnică folosită de Leonardo Da Vinci învăţată de la maestrul său, Andrea del Verrocchio. Tehnica presupune scrijelirea hârtiei tratate chimic cu tije sau sârme de argint.

Schiţa a avut mai mulţi proprietari de-a lungul secolelor. Ba chiar odată a fost vândută de Christie’s în anul 1860 pentru doar 2,50 lire sterline (aproximativ 312 lire sterline în banii de astăzi).

Desenul intitulat „Capul unui urs” a fost expus la mai multe instituţii celebre, inclusiv la National Gallery din Londra, Luvru Adu Dhabi şi Saint Petersburg’s State Hermitage Musem.

Ben Hall, preşedintele picturilor Old Master de la  Christie's New York a numit schiţa într-un comunicat de presă ca fiind „una dintre cele mai importante lucrări din Renaştere aflate în mâinile unui cumpărător”, adăugând că a fost „deţinută de-a lungul mai multor secole de cei mai distinşi colecţionari din domeniul Vechilori Maeştri.”

Printre proprietarii anteriori notabili se numără pictorul Sir Thomas Lawrence şi colecţionarul de artă căpitanul Norman Robert Colville.

Desenul, care include semnătura artistului, va fi expus la Hong Kong în cursul acestei luni. Se va muta apoi la Londra, unde se preconizează că va aduce între 8 şi 12 milioane de lire sterline (11,21 milioane până la 16,82 milioane de dolari) la o vânzare din iulie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici