Cârcotaşii au înmânat membrilor CNA 27.000 de semnături "pentru o televiziune fără mizerii"

Echipa "Cronicii Cârcotaşilor" a înmânat membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în şedinţa de joi, o listă cu 27.000 de semnături ale unor persoane care au aderat la o petiţie online iniţiată de Cârcotaşi şi intitulată "Manifest pentru o televiziune fără mizerii".

1981 afișări
Imaginea articolului Cârcotaşii au înmânat membrilor CNA 27.000 de semnături "pentru o televiziune fără mizerii"

Radu Herjeu, membru CNA (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

La şedinţa CNA au venit Cristian Hrubaru, Ioana Petric şi Oana Paraschiv, prezentatori ai emisiunii "Cronica Cârcotaşilor", şi Şerban Huidu, producătorul acestui program.

Membrul CNA Radu Herjeu, cel care conduce şedinţa de joi, a cerut permisiunea colegilor săi de a-i primi pe aceşti jurnalişti, care au dorit să înmâneze Consiliului un teanc de foi ce cuprindeau 27.000 de semnături ale unor persoane care au semnat petiţia iniţiată de "Cronica Cârcotaşilor". "CNA este interesat de orice iniţiativă din partea societăţii civile", a spus Herjeu.

Ulterior, Cristian Hrubaru i-a înmânat lui Radu Herjeu teancul de semnături.

"Sper ca acesta să fie începutul unei schimbări în audiovizual", a spus Cristian Hrubaru. El a precizat că petiţia iniţiată de Cârcotaşi urmează să fie înmânată joi şi Parlamentului.

"Sunt primele 27.000 de semnături, pentru că această petiţie va continua", a mai spus Hrubaru.

"Vă asigur că voi sprijini orice iniţiativă civică pentru îmbunătăţirea spaţiului audiovizual din România şi voi fi întotdeauna gata să aplic legile", a mai spus Radu Herjeu.

La momentul primirii semnăturilor, la şedinţa CNA erau prezenţi opt membri ai Consiliului, respectiv Radu Herjeu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Membrul CNA Florin Gabrea a remarcat faptul că acest demers a venit de la un grup foarte restrâns al unei televiziuni, Prima TV, care, la modul general, are încălcări ale legislaţiei audiovizualului.

"Dacă venea de la călugării şaolini, eram de acord, dar, venind de la un grup mic, grupuscul, de la un radiodifuzor...", a spus Gabrea.

Acest "Manifest pentru o televiziune fără mizerii" este un demers care vine în sprijinul CNA pentru oprirea "avalanşei de murdărie" de la televiziunile din România, potrivit site-ului televiziunii Prima TV, care difuzează această emisiune.

"Echipa «Cronicii Cârcotaşilor» a iniţiat o petiţie online, un manifest menit să-i ajute pe legiuitori să schimbe lucrurile şi să arate că în România există şi decenţă", se mai spune pe site-ul Prima TV.

"Persoanele sub tratament medical, care au probleme cu vecinii sau, pur si simplu, cu igiena sau vedetele «de carton», care se dezbracă, în direct, vor dispărea de la televizor doar dacă noi vrem asta", spune Cristian Hrubaru, prezentatorul "Cronicii Cârcotaşilor", citat pe acelaşi site.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici