Cărţile cu vampiri sunt în top!

Editura Leda, parte a grupului Corint, a vândut în ultimele şase luni cărţi din seriile cu vampiri în valoare de peste un milion de lei, respectiv un sfert din cifra de afaceri a editurii, a declarat agenţiei MEDIAFAX Evelina Bidea, directorul de comunicare al grupului.

272 afișări
Imaginea articolului Cărţile cu vampiri sunt în top!

Cărţile cu vampiri sunt în top! (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"Până în acest moment, vorbind strict de ultimele şase luni, tirajul mediu al unui titlu din seriile cu vampiri a fost de 6.215 exemplare. În raport cu tirajele cărţilor altor autori de beletristică este de 4-5 ori mai mare. Seriile cu vampiri vor acoperi aproximativ un sfert din vânzările anuale ale Leda, estimate la 4,5 milioane de lei", a spus Bidea.

Ea a adăugat că vânzările record pentru editură au fost înregistrate de trei serii de cărţi, respectiv "Vampirii Sudului/Trueblood" de Charlaine Harris, "Academia Vampirilor" de Richelle Mead şi "Jurnalele Vampirilor" de L.J. Smith.

"Românii preferă cărţile cu vampiri pentru că sunt o lectură uşoară, se înaintează repede în text, care este captivant şi plin de suspans. Binele se confruntă cu răul, deci am putea spune ca sunt o versiune modernă a basmelor. Cele mai multe serii li se adresează adolescenţilor, dar şi tinerilor adulţi", a mai spus Evelina Bidea.

Din acest motiv, Leda va lansa în această săptămână în librării "Casa de sticlă" de Rachel Caine, primul volum din seria "Vampirii din Morganville".

Editura va publica în acest an primele trei volume din seria semnată de Rachel Caine, iar în 2011 va apărea pe piaţă restul de 6 volume.

Pentru această serie, reprezentanţii Leda estimează vânzări de peste 500.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici