VIDEO  Castelul Gaziantep s-a prăbuşit de cutremur: construit de romani, a rămas intact timp de 2000 de ani

Castelul istoric Gaziantep a fost distrus de cutremurul cu magnitudinea de 7,4 grade care a lovit sud-estul Turciei.

2589 afișări
Imaginea articolului Castelul Gaziantep s-a prăbuşit de cutremur: construit de romani, a rămas intact timp de 2000 de ani

Epicentrul cutremurului a fost în cartierul Pazarcık din Kahramanmaraş. Meterezele din partea de est, sud şi sud-est au fost distruse de cutremur, iar resturile au fost împrăştiate pe drum.

Balustradele de fier din jurul curţii s-au împărştiat pe trotuarele din jur. S-a prăbuşit şi zidul de sprijin de lângă castel. În unele metereze s-au observat crăpături mari după cutremur.

Cupola şi zidul estic al Moscheei istorice Şirvani de lângă castel, despre care se spune că ar fi fost construite în secolul al XVII-lea, s-au prăbuşit parţial.

Castelul era de mii de ani în picioare. Construit în timpul imperiului hitit, un popor de origine indo-europeană, a fost remodelat şi mărit de romani, între secolele al II-lea şi al III-lea d.Hr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici