Cătălin Mitulescu: Cred în relaţia pe care actorul şi-o construieşte cu spectatorii - VIDEO

Cătălin Mitulescu a declarat sâmbătă, la o conferinţă de presă la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), că a ales să lucreze în filmul "Loverboy" cu acelaşi cuplu din "Eu când vreau să fluier, fluier", deoarece crede în relaţia pe care actorul şi-o construieşte cu spectatorii.

218 afișări
Imaginea articolului Cătălin Mitulescu: Cred în relaţia pe care actorul şi-o construieşte cu spectatorii - VIDEO

Cătălin Mitulescu: Cred în relaţia pe care actorul şi-o construieşte cu spectatorii (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Pentru mine a fost cumva firesc să lucrez cu ei. Riscul mi se pare că vine dintr-un tip de abordare foarte egoistă a autorului când alege să nu lucreze cu actori care sunt deja cunoscuţi", a spus Cătălin Mitulescu, referindu-se la faptul că i-a ales pe Ada Condeescu şi George Piştereanu, interpreţii rolurilor principale din "Eu când vreau să fluier, fluier" de Florin Şerban, să joace împreună şi în "Loverboy".

Mitulescu a precizat că, din punctul său de vedere, el a descoperit actori. "Cred în puterea actorului, cred în relaţia pe care începe să şi-o construiască cu spectatorul. Cred că lucrul acesta aduce un plus poveştii. Cred că există dorinţa mea de a face filme populare, de a face filme care să fie deschise spre public şi de a spune o poveste folosind toate resursele pe care le ai şi începând să faci povestea cât mai puternică, şi nu neapărat să ai dorinţa de afirmare, dorinţa de a găsi ceva nou. Filmele puternice pentru mine sunt filmele în care nu se fac compromisuri, care au succes prin vocea unui autor puternic", a mai spus regizorul.

"Te îndrăgosteşti de actori şi cauţi povestea pentru ei", a adăugat Cătălin Mitulescu. Dacă George Piştereanu a spus că personajul principal, Luca, a fost pentru el ca un membru al familiei, Mitulescu a spus că i-a fost greu să se raporteze la un personaj care seduce femeile pentru a le convinge să se prostitueze. Tocmai de aceea, regizorul a ales să nu îl facă pe Luca să aibă un comportament sau un limbaj foarte dure.

Ada Condeescu s-a documentat pentru personajul ei, vorbind cu fetele dintr-un centru de recuperare a victimelor traficului de carne vie. "Încercam să înţeleg cum sunt ele. Cum poţi să faci dragoste cu altcineva (la cererea iubitului n.r.) mi-a fost greu să înţeleg şi raţional nu am reuşit", a spus actriţa, mărturisind că a găsit, în fetele cu care a vorbit "o putere de a iubi". "Am întrebat-o pe o fată 'Cum poţi să faci dragoste cu altcineva?' şi ea mi-a răspuns 'Dar tu nu ai iubit niciodată?'", a povestit aceasta completând că gestul femeilor care au ales să se prostitueze nu este "un sacrificiu". "Este vorba de iubire şi dăruire", a spus ea. "Fetele acestea se gândesc că nu o să mai fie niciodată iubite", a completat ea.

"Loverboy" va intra în cinematografele din ţară, cel mai probabil, la toamnă, potrivit echipei filmului.

Pelicula spune povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le plasa unei reţele de prostituţie. Luca se îndrăgosteşte de una din potenţialele sale victime. "Este vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât", se arată în prezentarea filmului. "Loverboy" a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, în secţiunea Un Certain Regard.

Alături de George Piştereanu şi Ada Condeescu, în film joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Adina Galupa, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu, Alexandru Mititelu şi mulţi alţi actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste 30 de artişti.

Filmările au avut loc în 15 locaţii din Constanţa şi împrejurimi, în septembrie - octombrie 2010, avându-l ca director de imagine pe Marius Panduru, cu care Strada Film a lucrat şi la celelalte trei filme de lungmetraj pe care le-a produs - "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Ryna" şi "Eu când vreau să fluier, fluier".

O producţie Strada Film, "Loverboy" este coprodus de Chimney Pot şi Film I Vast şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România, avându-i ca producători pe Daniel Mitulescu, Cătălin Mitulescu şi Marcian Lazăr.

Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în anul 2006, cu lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Filmul a câştigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină - Dorotheea Petre - la Festivalul de la Cannes în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici