CE a declanşat o anchetă împotriva Thomson Reuters

Comisia Europeană a declanşat procedurile anti-trust în cazul trustului media Thomson Reuters, suspectat de încălcarea regulilor europene privind abuzul de poziţia dominantă pe piaţă, prin utilizarea Reuters Instrument Codes, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Comisiei.

23 afișări
Imaginea articolului CE a declanşat o anchetă împotriva Thomson Reuters

CE a declanşat o anchetă împotriva Thomson Reuters (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia va ancheta practicile Thomson Reuters din domeniul fluxurilor de date bursiere în timp real şi va stabili dacă clienţii sau concurenţa află de traducerea Reuters Instrument Codes (RIC) în coduri alternative de identificare pentru alţi furnizori de date, în detrimentul competitorilor.

RIC sunt coduri scurte alfanumerice care identifică companii şi locaţiile unde acţiunile acestora sunt listate la bursă.

Aceste coduri sunt utilizate pentru a colecta informaţii din fluxurile de date în timp real ale Thomson Reuters, cum ar fi cele referitoare la preţurile acţiunilor pe anumite burse. Un flux de date este o reţea virtuală care oferă informaţii bursiere în timp real, online, acestea ajungând în aplicaţii software dezvoltate de bănci şi instituţii financiare.

Comisia va căuta să afle în special dacă Thomson Reuters şi-a anunţat clienţii în legătură cu marcarea codurilor sale prin coduri alternative pentru alţi furnizori de date.

Comisia Europeană declanşează acest tip de procedură fără a avea neapărat probe în ceea ce priveşte o încălcare a legislaţiei. Lansarea acestui tip de anchetă înseamnă că CE va realiza o investigaţie amănunţită asupra acestei chestiuni.

Nu există un termen limită strict privind anchetele referitoare la nerespectarea reglementărilor din domeniul concurenţei, durata acestora depinzând de factori precum complexitatea dosarului analizat, amploarea cooperării dintre compania anchetată şi CE şi exercitarea dreptului la apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici