Cel mai respectat dicţionar din America, Merriam-Webster, a ales cuvântul anului 2023

  • ”Authentic” a fost ales cuvântul anului 2023 de către Merriam-Webster, reflectând criza de autenticitate, cu o linie tot mai ştearsă între real şi fals.
  • Cuvinte precum ”deepfake”, ”coronation”, ”dystopian” şi ”implode” se numără printre cuvintele notabile ale anului, evidenţiind preocupările şi evenimentele cheie din domeniile tehnologiei, climatului şi societăţii.
689 afișări
Imaginea articolului Cel mai respectat dicţionar din America, Merriam-Webster, a ales cuvântul anului 2023

Cel mai respectat dicţionar din America, Merriam-Webster, a ales cuvântul anului 2023

”Merriam-Webster's Words of the Year” sunt liste de cuvinte publicate anual de către compania americană de dicţionare şi edituri Merriam-Webster, Inc. Listele cuprind zece cuvinte din limba engleză. Aceste liste de cuvinte au început în 2003 şi au fost publicate la sfârşitul fiecărui an. Cuvintele anului reflectă, de obicei, evenimente care au avut loc în anii în care au fost publicate listele, scrie Euro News.

”Authentic” este Cuvântul Anului 2023, potrivit Merriam-Webster. Într-o perioadă în care distincţia dintre ”real” şi ”fals” devine tot mai neclară, ”autentic” reflectă preocupările anului 2023. Cuvântul are mai multe sensuri, inclusiv un sinonim pentru real şi actual, şi, de asemenea, ”fidel propriului caracter, spirit sau personalitate”.

Potrivit lui Peter Sokolowski, lexicolog şi editor la Merriam-Webster, ”vedem în 2023 o criză a autenticităţii”. Într-o eră a post-adevărului, cu dezvoltarea tehnologiilor precum ChatGPT şi deepfakes, în care linia dintre real şi fals este tot mai ştearsă, interesul pentru cuvântul ”autentic” a crescut semnificativ.

Cuvântul ”autentic” a devenit central în discuţii despre inteligenţa artificială, cultura celebrităţilor, identitate şi media socială. A fost un an al inteligenţei artificiale, dar şi un moment în care creatorii lui ChatGPT, OpenAI, au trecut printr-o criză de conducere.

Alte cuvinte notabile care au atras atenţia în 2023 includ ”rizz”, ”deepfake”, ”coronation”, ”dystopian”, ”implode”, ”doppelganger”, ”covenant”, ”indict”, ”kibbutz” şi ”deadname”. Aceste cuvinte reflectă preocupările şi evenimentele importante ale anului, de la tehnologie şi climă până la probleme sociale şi politice.

Cuvintele anilor anteriori au fost: în 2022 - ”gaslighting”, 2021 - ”vaccine” iar în 2020 - ”pandemic”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici