Cele mai bune filme de la Anim'est 2008, prezentate la Cinema Union

Filme premiate la ediţia de anul acesta a festivalului de animaţie Anim'est, precum "Marile speranţe" şi "El Empleo", vor fi prezentate, joi, la Cinema Union.

19 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune filme de la Anim'est 2008, prezentate la Cinema Union

Cele mai bune filme de la Anim'est 2008, prezentate la Cinema Union (Imagine: www.animest.ro)

Nu vor lipsi din Best Of-ul  Anim'est şocantul "Skhizein", în regia lui Jérémy Clapin, câştigătorul premiului pentru cel mai bun scurtmetraj, senzaţionalul clip al dj-ului Gotye, "Hearts a Mess", câştigătorul secţiunii de Videoclip & advertising, "Oktapodi", câştigător al menţiunii speciale pentru film studenţesc, "Autoportretul Andreei Bogdan", de Andreea Bogdan şi Rareş Kovesdi, şi "Marile Speranţe", de Alexei Gubenco, două dintre cele mai bune animaţii produse în acest an în România, premiate şi ele la Anim'est.

Alături de acestea va fi proiectat filmul-vedetă al ediţiei din 2008, scurtmetrajul câştigător al trofeului Anim'est, "El Empleo", regizat de Santiago "Bou" Grasso.

Anim'est este cel mai mare festival de animaţie din România şi singurul care face parte din circuitul evenimentelor internaţionale de gen, printre partenerii săi numărându-se festivaluri importante precum Animateka (Slovenia), Animadrid (Spania), Anima (Belgia) şi Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy (cel mai important din lume).

La cea mai recentă ediţie a festivalului, 10.000 de spectatori au urmărit proiecţiile din Bucureşti, transformând Anim'est în evenimentul de gen cu cea mai mare audienţă din Capitală.

Filmele vor fi reluate la Cinema Union şi duminică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici