Cele mai scumpe nuduri din lume - GALERIE FOTO

"Benefits Supervisor Sleeping" de Lucien Freud, "Eve, grand modele-version sans rocher " a lui Rodin, "Study of Nude with Figure in a Mirror" de Francis Bacon sau "Nude in a Black Armchair" a lui Picasso se numără printre cele mai scumpe nuduri din lume, potrivit unui clasament realizat de askmen.com.

8595 afișări
Imaginea articolului Cele mai scumpe nuduri din lume - GALERIE FOTO

Study of Nude with Figure in a Mirror - 39, 7 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nu assis sur un divan (la belle Romaine) -16, 77 milioane de dolari

Amedeo Modigliani a fost un artist italian care a avut o viaţă tumultoasă din cauza drogurilor, alcoolului şi sărăciei, care în final, i-au adus moartea la vârsta de 36 de ani. Totuşi, a reuşit să lase în urma sa opere remarcabile printre care şi "Nu assis sur un divan (la belle Romaine)"

Pictura a fost realizată în 1919 şi a fost scoasă la licitaţie în 1999. Potrivit experţilor, stilul operei nu poate fi concret definit, deşi s-ar putea spune că sunt influenţe de la Toulouse-Lautrec şi Cezanne.

Les Femmes d'Alger (J) - 18, 6 milioane de dolari

Opera semnată de Picasso a fost vândută cu aproape 19 milioane de dolari în 2005. Realizată iluzionist şi figurativ, pictura a fost creată în 1955 şi a fost inspirată de opera lui Eugene Delacroix din 1855 " Women of Algiers in their Apartment".

Eve, grand modele-version sans rocher - 18, 97 milioane de dolari

Sculptura a fost realizată de unul dintre cei mai faimoşi sculptori din lume, Auguste Rodin. Iniţial, Eve trebuia să mai aibă un partener, Adam, însă opera nu a fost finalizată în totalitate.

Naked Portrait with Reflection - 23,5 milioane de dolari

Pictura a fost realizată de Lucien Freud în 1980 pe pânză în ulei ca o renaştere a realismului. "Reflecţia" din titlu se referă la picioarele care apar în spatele canapelei, care ar fi ale artistului.

Nu au Collier - 24 de milioane de dolari

Această capodoperă semnată de Picasso a fost scoasă la licitaţie în 2002, după 60 de ani în care a fost ascunsă. Pictura a fost terminată în anii '30 în timp ce pictorul spaniol avea o relaţie cu Marie-Therese Walters. Ideea acestei opere a fost exagerarea formelor feminine pentru a crea imaginea fertilităţii, dar şi dorinţa lui Picasso de a-şi rezuma iubirea şi dorinţa pentru amanta sa.

Nu Couche de Dos - 26, 9 milioane de dolari

Vânzarea picturii semnată de Modigliani pentru aproape 27 de milioane de dolari a stabilit un nou record de preţ pentru o operă semnată de artistul italian.

Les Femmes d'Alger (O) - 32 de milioane de dolari

Varianta O a picturii Les Femmes d'Alger este cea mai valoroasă din seria creată de Picasso şi se spune că, odată ce se îndrepta spre sfârşitul alfabetului creştea şi calitatea picturilor artistului spaniol. Tabloul a fost vândut în 1997.

Benefits Supervisor Sleeping - 33, 6 milioane de dolari

Pictura realizată de Lucien Freud în 1995 este considerată de critici una dintre cele mai reprezentative opere ale artistului din anii '90. Este o imagine simplă cu o femeie tolănită pe canapea. Poate cel mai interesant aspect al operei este că nu este realizată conform standardelor moderne de frumuseţe.

Study of Nude with Figure in a Mirror - 39, 7 milioane de dolari

Opera este semnată de Francis Bacon şi a devenit valoroasă după moartea artistului. Bacon a încetat din viaţă în 1992.

Nude in a Black Armchair - 45, 1 milioane de dolari

Pictată de Picasso în 1932, opera plină de culoare reprezintă formele feminine voluptoase şi o plantă care semnifică fertilitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici