Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a primit cinci oferte pentru sistemul naţional de combatere a criminalităţii informatice

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a primit, în luna iunie, cinci oferte pentru furnizarea unui sistem naţional de combatere a criminalităţii informatice, proiect estimat la 9,21 milioane de lei (inclusiv TVA).

334 afișări
Imaginea articolului Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a primit cinci oferte pentru sistemul naţional de combatere a criminalităţii informatice

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a primit cinci oferte pentru sistemul naţional de combatere a criminalităţii informatice (Imagine: SHutterstock)

Ofertele au fost depuse de consorţiile formate din Siveco România şi Novensys Dinamycs, Technology Network Services şi Total Network Solution, Certsign şi UTI Grup, Ernst&Young şi Mira Telecom, Power Net Consulting şi Aego Business Consulting, potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro.

Denumit "Sistemul Naţional de Combatere a Criminalităţii Informatice «Cyber Crime»", proiectul constă în furnizarea de servicii de consultanţă pentru definirea indicatorilor de criminaliate informatică şi analiza situaţiei actuale, dezvoltarea şi furnizarea soluţiei informatice şi echipamentelor aferente realizării sistemului, precum şi definirea unui set de politici publice, acte normative şi proceduri în vederea combaterii criminalitatii informatice.

De asemenea, câştigătorul licitaţiei va furniza servicii de instruire şi certificare a membrilor echipei "Cyber Crime" şi a secretariatului permanent, precum şi aplicaţii software, sisteme informatice şi servere.

Înfiinţat în 2011 şi aflat în coordonarea Ministerului pentru Societatea Informaţională, CERT-RO are ca scop prevenirea, analiza, identificarea şi reacţia la incidente în cadrul infrastructurilor cibernetice ce asigură funcţionalităţi de utilitate publică ori asigură servicii ale societăţii informaţionale.

Centrul este condus de un director general şi de un director general adjunct, sprijiniţi de Comitetul de coordonare format din reprezentanţi ai Ministerului pentru Societatea Informaţională, Ministerului Apărarii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază, Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici