- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.02.2014, 00:48)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
CGMB a aprobat depunerea candidaturii Bucureştiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021
Consilierii generali ai Capitalei au aprobat joi un proiect de hotărâre privind depunerea candidaturii municipiului Bucureşti la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
390 afișări

CGMB a aprobat depunerea candidaturii Bucureştiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Proiectul a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), astfel că Bucureştiul se poate înscrie în competiţia care începe anul viitor.
"Competiţia naţională pentru alegerea oraşului ce va reprezenta România (pentru a fi Capitală Culturală Europeană în 2021, n.r.) se deschide în 2015, anunţând deja intenţia de a participa la această competiţie oraşele Cluj-Napoca,Timişoara, Iaşi, Craiova şi Arad", potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UE, G7 și Australia au convenit la un acord cu privire la plafonarea prețurilor pentru produsele petroliere rusești
-
Fermier şi soţia sa: "vecina noastră este o focoasă nucleară". Balonul "meteo" din China, suspectat că spionează silozurile nucleare din Montana
-
Ameninţări puternice ale Rusiei: Totul va arde, dacă în Ucraina sosesc mai multe tancuri occidentale
-
Ucraina, sprijinită din toate părţile: Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 la Kiev
În document se menţionează şi că următoarea şansă a României de a avea o Capitală Culturală Europeană va fi "abia peste alţi 15 ani".
De asemenea, în document se arată că evenimentul "Capitală Culturală Europeană" este deja considerat unul de natură "să schimbe cu totul viaţa unui oraş şi să-i marcheze viitorul", procesul de accedere la acest titlu începând cu şase ani înainte.
Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraşelor care au fost capitale culturale europene, printre beneficii se numără creşterea turismului în medie cu 12 procente în anul respectiv, a venitului regional prin proiectele culturale desfăşurate, a venitului oraşului, precum şi relansarea imaginii acestuia.
Alte beneficii sunt reprezentate de refacerea infrastructurii culturale, prin faptul că spaţiile culturale noi şi cele renovate rămân parte din infrastructura oraşului, şi de îmbunătăţirea cooperării între cetăţeni şi autorităţi.
Ultimul oraş din România ales Capitală Culturală Europeană a fost Sibiu, în 2007.
Programul "Capitală culturală europeană" a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:20
LIVE-TEXT Războiul din Ucraina, ziua 346. Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 la Kiev / 116 prizonieri ucraineni şi voluntari străini au fost eliberaţi după un schimb de prizonieri cu Rusia/ Ofensivă rusească în Donbas / Mall bombardat în Herson / Turcia, acuzată că a exportat produse americane în Rusia şi a încălcat embargoul
-
astăzi, 12:40
STUDIU Oamenii de Neanderthal vânau elefanţi giganţi acum 125.000 ani