Circa 600 de angajaţi din Cultură, disponibilizaţi pentru o economie de 1,6 milioane de lei pe lună

Circa 600 de angajaţi din instituţiile din subordinea Ministerului Culturii vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, pentru o economie estimată la circa 1,6 milioane de lei pe lună, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii ministerului.

65 afișări
Imaginea articolului Circa 600 de angajaţi din Cultură, disponibilizaţi pentru o economie de 1,6 milioane de lei pe lună

Circa 600 de angajaţi din Cultură, disponibilizaţi pentru o economie de 1,6 milioane de lei pe lună (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Cei 600 de angajaţi vizaţi de restructurarea care se va face în perioada următoare reprezintă între 10% şi 12% din totalul angajaţilor din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).

Afectate de această restructurare vor fi instituţiile de cultură din subordinea Ministerul Culturii (teatre, muzee etc.). Managerii acestor instituţii au convenit însă cu ministerul să nu reducă din personalul artistic sau de specialitate, de exemplu actori sau muzeografi.

Până în momentul de faţă nu s-a luat o decizie cu privire la posturile vizate de restructurare.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, nu vor fi făcute reduceri de personal din aparatul propriu al MCPN, care are aprobate 158 de posturi, dintre care în prezent sunt ocupate 122.

În luna iulie, după reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, la Ministerul Culturii, salariul maxim net a fost de 4.142 de lei. Un consilier personal a primit maxim 1.810 lei şi minim 1.518 lei, un expert a primit între 1.055 de lei şi 819 lei, în timp ce salariile inspectorilor şi referenţilor au avut limita minimă de 646 de lei.

Premierul Emil Boc a declarat, la începutul lunii iulie, că 1 septembrie este termenul convenit cu şeful statului până la care trebuie finalizată restructurarea în sistemul public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici