Ciutacu: E jenant că nişte acte de cultură se transformă într-o bălăcăreală

Victor Ciutacu, redactor-şef al Jurnalul Naţional, a declarat pentru MEDIAFAX că "e jenant că nişte acte de cultură sau de sprijin al ideii de a citi se transformă într-o bălăcăreală", referindu-se la disputa cu ziarul Adevărul în ceea ce priveşte publicarea cărţii "Enigma Otiliei".

47 afișări
Imaginea articolului Ciutacu: E jenant că nişte acte de cultură se transformă într-o bălăcăreală

Ciutacu: E jenant că nişte acte de cultură se transformă într-o bălăcăreală

"În primul rând, nu iau lecţii de jurnalism de la Corneţeanu, şi, în al doilea rând, e ruşinos cum un trust care se vrea promotorul ideilor de dreapta în România nu dă doi bani pe drepturile de proprietate intelectuală. E exact România de azi: dai banii, cumperi drepturile şi cartea o publică ăia care nici nu au dat banii, nici nu au cumpărat drepturile. (...) E jenant că nişte acte de cultură sau de sprijin al ideii de a citi se transformă într-o bălăcăreală. E foarte interesant că ajungem să susţinem nişte acte de cultură înjurându-ne unul pe altul", a declarat Ciutacu.

Pe de altă parte, Marius Tudosiei, director de marketing al Jurnalul Naţional, a declarat pentru MEDIAFAX că Jurnalul Naţional este prejudiciat prin publicarea cărţii "Enigma Otiliei" de către Adevărul Holding şi că la începutul săptămânii viitoare vor lua o decizie în ceea ce priveşte calea juridică ce va fi urmată.

"Noi, ca instituţie care a cumpărat drepturile de publicare, suntem prejudiciaţi. Despre calea juridică pe care o vom urma, nu pot să dau date certe acum, dar cel târziu la începutul săptămânii viitoare vom lua o decizie în acest sens", a subliniat Tudosiei.

Institutul "G. Călinescu" din Academia Română deţine drepturile asupra operei lui George Călinescu şi se va adresa justiţiei în cazul romanului "Enigma Otiliei", publicat de Adevărul Holding, considerând că trustul "nu a fost de bună credinţă", a declarat pentru MEDIAFAX academicianul Eugen Simion.


De asemenea, editura Litera Internaţional, care deţine drept de publicare a romanului "Enigma Otiliei", vrea să dea în judecată Adevărul Holding pentru "prejudiciile morale şi materiale" cauzate de publicarea volumului, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Vidraşcu, director general al editurii.

El susţine că editura Litera Internaţional deţine drepturile pentru publicarea romanului "Enigma Otiliei", în baza unui contract exclusiv semnat cu organismul de gestiune colectivă Copyro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici