Claudiu Pădurean: Academia Caţavencu nu se va închide, suntem pe punctul de a semna un contract

Jurnalistul Claudiu Pădurean, noul proprietar al mărcii "Academia Caţavencu", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, după semnarea procesului verbal de preluare a mărcii, că publicaţia nu se va închide, în prezent fiind purtate discuţii pentru alegerea unei echipe şi semnarea unui contract.

490 afișări
Imaginea articolului Claudiu Pădurean: Academia Caţavencu nu se va închide, suntem pe punctul de a semna un contract

Claudiu Pădurean: Academia Caţavencu nu se va închide, suntem pe punctul de a semna un contract (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Claudiu Pădurean a spus că în privinţa publicaţiei Academia Caţavencu "există un plan foarte clar" şi sunt în derulare discuţii, dar nu poate da numele celor implicaţi în aceste discuţii. De asemenea, el nu a făcut niciun comentariu privind speculaţiile din presă potrivit cărora Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care Pădurean este angajat, ar fi implicat în cumpărarea mărcii "Academia Caţavencu".

Jurnalistul nu a precizat care sunt planurile actualei echipe redacţionale a Academiei Caţavencu.

De cealaltă parte, Doru Buşcu scrie, într-un editorial publicat marţi, că, "în afacerea Adamescu, oamenii de la Caţavencu se opresc aici, dar ei continuă să meargă pe alt drum".

Totodată, Viorel Moţoc şi Octav Mardale, membri ai redacţiei Academia Caţavencu, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu au luat încă o decizie privind colaborarea cu noul patronat al Academiei Caţavencu. "Echipa rămâne solidară", a spus Viorel Moţoc, în timp ce colegul său Octav Mardale a subliniat că cei din echipă vor rămâne împreună.

Pe de altă parte, alţi membri ai redacţiei, Eugen Istodor şi Florin Iaru, nu au făcut vreun comentariu privind planurile lor de viitor.

Pădurean a mai precizat, marţi, pentru MEDIAFAX că el nu se va implica în managementul Academiei Caţavencu, dorind să rămână jurnalist, la Cluj-Napoca.

Procesul verbal care desemnează noul proprietar al mărcii "Academia Caţavencu" a fost semnat marţi, Claudiu Pădurean, cel care şi-a adjudecat marca la licitaţia din 14 iunie, fiind reprezentat la semnarea documentului de avocatul său, George Claudiu Dumitru.

Reprezentanţi ai General Group Expert SRL, lichidatorul judiciar al societăţii Caţavencu SA, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că suma pentru care a fost cumpărată marca a fost plătită de noul proprietar.

Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu" pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Licitaţia din 14 iunie a avut loc după ce Doru Buşcu, directorul editorial al Academiei Caţavencu, care şi-a adjudecat, pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, marca "Academia Caţavencu", la prima licitaţie publică cu strigare organizată în 26 mai, nu a reuşit să plătească la termen (2 iunie) banii pentru a deveni proprietar al mărcii.

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici