CNA a amendat OTV pentru depăşirea spaţiului de publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, amendarea postului OTV, cu suma de 20.000 de lei, pentru că în perioada 22 - 28 februarie a depăşit spaţiul de publicitate prevăzut de legislaţia audiovizuală.

19 afișări
Imaginea articolului CNA a amendat OTV pentru depăşirea spaţiului de publicitate

CNA a amendat OTV pentru depăşirea spaţiului de publicitate

CNA a monitorizat publicitatea difuzată de posturile de televiziune Acasă, Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Naţional TV, OTV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV şi TVR 1, în perioada 22 - 28 februarie.

Astfel, Consiliul a constatat încălcări ale legislaţiei audiovizuale la postul OTV, care a avut nouă depăşiri ale spaţiului alocat publicităţii, totalizând 40 de minute şi 25 de secunde.

Conform articolului 35 din Legea audiovizualului, "proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute", iar "în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".

La celelalte posturi monitorizate, CNA nu a constatat încălcări ale legislaţiei audiovizuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici