CNA a început monitorizarea posturilor de radio şi tv, pentru a surprinde greşelile de exprimare

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a început monitorizarea posturilor de radio şi televiziune pentru a sesiza abaterile de la folosirea corectă a limbii române, greşelile urmând a fi semnalate şi, în caz de perpetuare, sancţionate.

1 afișare

CNA afirmă, într-un comunicat de presă, că deocamdată monitorizarea vizează doar câteva posturi din audiovizual, dar că ea se va extinde în perioada următoare.

Consiliul informează că şi-a propus să acorde o atenţie specială folosirii corecte a limbii române în cadrul emisiunilor de radio şi tv, ca urmare a sesizărilor şi a "constatărilor nemijlocite cu privire la utilizarea defectuoasă a limbii române în audiovizual" şi va interveni în calitatea sa de garant al interesului public".

CNA citează, în sprijinul iniţiativei sale, art. 88 din Codul Audiovizual, Responsabilităţi culturale, care precizează că "radiodifuzorii au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici