CNA a prelungit cu nouă ani licenţa audiovizuală a mai multor studiouri locale ale Radio Trinitas

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, să prelungească cu nouă ani licenţa audiovizuală a studiourilor locale din Moineşti, Vaslui, Bicaz, Piatra Neamţ, Putna, Suceava şi Bacău ale Radio Trinitas.

154 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit cu nouă ani licenţa audiovizuală a mai multor studiouri locale ale Radio Trinitas

CNA a prelungit cu nouă ani licenţa audiovizuală a mai multor studiouri locale ale Radio Trinitas (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Patriarhiei Române de prelungire a licenţei audiovizuale pentru studiorile locale Radio Trinitas Moineşti, Vaslui, Bicaz, Piatra Neamţ, Putna, Suceava şi Bacău.

"Solicitarea noastră vine în continuarea a ceea ce am început acum 15 ani, şi anume un radio în câmpul audiovizual care încearcă să îmbine tematica religioasă cu tematică socială şi culturală, pentru că nu suntem un radio strict religios, ci dorim să oferim informaţii şi din celelalte sfere ale domeniilor de activitate. (...) Din 2004, radioul şi-a constituit şi o reţea de corespondenţi locali, aşadar partea locală se găseşte foarte bine reprezentată în grila noastră de programe, o grilă foarte complexă", a spus directorul Radio Trinitas, Ciprian Olinici, în şedinţa de marţi a CNA.

De asemenea, acesta a subliniat că radioul îşi doreşte să fie un factor de unitate în zona audiovizuală, afirmând, totodată că, din 2001, Radio Trinitas este membru al Conferinţei Europene a Radiourilor Creştine.

"O parte importantă a grilei noastre este dedicată diasporei române, atât diasporei istorice din localităţile limitrofe zonelor din România, cât şi diasporei mai noi. (…) Avem relaţii cu Departamentul Românilor de Pretutindeni, am iniţiat proiecte editoriale sprijinite de ei", a mai spus Olinici.

Deţinătoarea licenţelor audiovizuale ale Radio Trinitas este Patriarhia Română.

Radio Trinitas este primul post radio ortodox înfiinţat în România.

Radio Trinitas se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Postul transmite zilnic, în direct, Liturghia şi Vecernia, emisiuni religioase, culturale, ştiinţifice, muzicale, sociale şi informative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici