CNA a trimis două somaţii postului Radio 21

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a votat în şedinţa de marţi trimiterea a două somaţii postului Radio 21 pentru mai multe abateri constatate în emisiunea "Dimineaţa deMentă".

3 afișări
Imaginea articolului CNA a trimis două somaţii postului Radio 21

CNA a trimis două somaţii postului Radio 21

Decizia de somare s-a luat în baza articolului 27.1 din Legea audioizualului, potrivit căruia publicitatea şi teleshoppingul se difuzează grupat, trebuie să fie uşor de identificat prin marcaje corespunzătoare şi trebuie să fie separate de alte părţi ale serviciului de programe prin semnale optice şi acustice.

Somaţia se referă la concursurile difuzate în emisiunea "Dimineaţa deMentă" în perioada 2 – 20 iulie, precum şi la concursurile din perioada 1 – 13 iulie, la acestea din urmă Consiliul sesizând şi că nu se comunică tariful aplicat pe sms.

De asemenea, CNA a atras atenţia asupra faptului că, în emisiune, este interzisă descrierea produselor care vor fi acordate ca premiu.

Totodată, în ediţia din 23 iulie a emisiunii „Dimineaţa deMentă", moderatorii Mihai Morar si Daniel Buzdugan au adus acuzaţii Narcisei Iorga, angajat al Primăriei Capitalei. Aceasta a sesizat CNA în urmă cu mai mult timp, ulterior postul Radio 21 fiind sancţionat de Consiliu. De asemenea, moderatorii au adus acuzaţii potrivit cărora CNA nu este imparţial şi este corupt.

Articolul 42.1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual se referă la faptul că orice persoană are dreptul la propria imagine, pentru încălcarea acestuia Consiliul luând decizia de somare a postului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici