CNA: Posturile TV trebuie să evite difuzarea imaginilor şocante, precum cele cu Adrian Sobaru

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) reaminteşte posturilor de televiziune că au obligaţia să evite prezentarea imaginilor şocante, precum cele cu bărbatul care s-a aruncat joi dimineaţă de la balconul Parlamentului, precizând că acestea pot afecta publicul în general şi copiii în special.

83 afișări
Imaginea articolului CNA: Posturile TV trebuie să evite difuzarea imaginilor şocante, precum cele cu Adrian Sobaru

CNA: Posturile TV trebuie să evite difuzarea imaginilor şocante, precum cele cu Adrian Sobaru (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto0

"În vederea respectării prevederilor legale privind protecţia minorilor, având în vedere şi ora de difuzare, posturile au obligaţia să evite prezentarea imaginilor şocante, care pot afecta publicul în general şi copiii în special, mai ales că aceştia se află în vacanţă şi pot urmări aceste programe în direct", a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Şi Clubul Român de Presă face apel la decenţă în relatările despre incidentul care a avut loc la Parlament joi, când un angajat al TVR s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului în timp ce era dezbătută moţiunea de cenzură.

Bărbatul care s-a aruncat joi dimineaţă de la balconul Parlamentului este Adrian Sobaru, electrician la TVR, are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii - dintre care unul are o deficienţă -, el fiind nemulţumit că în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copil.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici