CNA solicită PNL şi PD-L casetele cu materialele de campanie respinse de TVR

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să solicite PNL şi PD-L casetele cu materiale de campanie respinse de la difuzare de către TVR.

22 afișări
Imaginea articolului CNA solicită PNL şi PD-L casetele cu materialele de campanie respinse de TVR

CNA solicită PNL şi PD-L casetele cu materialele de campanie respinse de TVR (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia a fost luată de CNA marţi, după ce Societatea Română de Televiziune (SRTv) a anunţat că TVR a respins de la difuzare două casete cu materiale de campanie trimise de PNL şi două casete cu materiale ale PD-L, din cauză că acestea încălcau Decizia Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) 792 din 30 septembrie privind campania electorală.

Narcisa Iorga, membru al CNA, consideră că TVR a cenzurat casetele de la PNL, refuzând să le difuzeze. "Mi se pare că este o apreciere", a spus Narcisa Iorga, referindu-se la explicaţiile aduse de SRTv pentru nedifuzarea uneia dintre "ştirile PD-L". "Theodor Stolojan afirma, într-unul dintre materiale: «guvernare PNL-PSD». Declaraţia nu este conformă cu realitatea. De asemenea, se încalcă Decizia nr. 792 din 30 septembrie 2008 a Consiliului Naţional al Audiovizualului, art. 112, alin. a: «producţiile audiovizuale realizate de candidaţi sau competitori electorali nu conţin afirmaţii care pot aduce atingere demnităţii umane, dreptului la propria imagine sau moralei publice»", a transmis Televiziunea Publică într-o adresă remisă CNA.

"Este o cenzură (...) TVR decide cu de la sine putere care declaraţie e corectă şi care nu", a spus Narcisa Iorga. Ea a precizat că într-o altă ştire, din cadrul buletinului electoral difuzat de TVR, Mircea Geoană vorbea despre "înlăturarea aripei dreptei" .

"Nu putem compara cele două ipostaze", a replicat, însă, Grigore Zanc.

"Pe de o parte le ceri casetele şi nu vrei să te implici editorial, dar pe de altă parte le respingi caseta cu ştirile electorale", a fost de părere Gelu Trandafir. El a precizat că TVR a respins şi două casete ale PD-L.

Totuşi, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a spus că, înainte să se pronunţe, trebuie să vadă casetele de la cele două partide. "Vorbim despre ceva ce noi nu am văzut", a spus Popescu.

Astfel, CNA ar putea analiza, în şedinţele de miercuri sau joi, casetele cu materialele respinse de la difuzare de TVR, dacă materialele vor fi trimise Consiliului de către partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici