Concert Traffic Strings, pe 15 aprilie, la Sala Radio

Trupa Traffic Strings va susţine, pe 15 aprilie, la Sala Radio, începând cu ora 20.00, un concert de aproximativ două ore, în care va prezenta un "periplu muzical prin epoci şi stiluri diverse", de la "Anotimpurile" lui Vivaldi, la Astor Piazzolla şi la ritmuri de jazz, informează organizatorii.

99 afișări
Imaginea articolului Concert Traffic Strings, pe 15 aprilie, la Sala Radio

Concert Traffic Strings, pe 15 aprilie, la Sala Radio

Proiectul Traffic Strings a fost iniţiat de muzicianul Lucian Moraru şi are în componenţă câţiva dintre cei mai valorişi instrumentişti din România.

La bază este un cvintet de coarde, căruia i se adaugă, în funcţie de repertoriul abordat, diferite alte instrumente, cum ar fi naiul, acordeonul, pianul etc.

Grupul şi-a căpătat o reputaţie internaţională prin susţinerea unor turnee în importante săli din Europa şi America de Nord. Denumirile iniţiale ale formaţiei au fost Athenaeum String Quintet şi RO'Strings. Numele de Traffic Strings a fost preferată în cele din urma datorită varietăţii repertoriale de stiluri muzicale pe care grupul le abordează.

De la muzica lui Vivaldi, la jazz şi rock-ul instrumental al secolului XXI, grupul realizează un "trafic muzical" pe un parcurs de câteva sute de ani de muzică.

Concertele Traffic Strings se caracterizează printr-o intensitate pasională care în combinaţie cu virtuozitatea instrumentiştilor şi cu inventivitatea acestora, împinge limitele specifice instrumentelor de coarde, aducând noi sonorităţi adaptate cerinţelor sound-ului modern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici