Conducerea Le Monde, preluată de o femeie, pentru prima oară în istoria publicaţiei

Publicaţia Le Monde va fi condusă, pentru prima oară în istoria sa de 65 de ani, de o femeie, Sylvie Kauffmann, care a preluat funcţia de editor executiv, informează The New York Times.

21 afișări
Imaginea articolului Conducerea Le Monde, preluată de o femeie, pentru prima oară în istoria publicaţiei

Conducerea Le Monde, preluată de o femeie, pentru prima oară în istoria publicaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sylvie Kauffmann are 55 de ani şi consideră că este "o uriaşă provocare" să conducă un ziar care se zbate să supravieţuiască financiar în era internetului.

"Este un job cu multe provocări care mă atrage dar are şi o latură mai puţin pozitivă, considerând dificultăţile cu care se confruntă presa scrisă", a declarat Kauffmann, la numirea în funcţie.

"Le Monde este o publicaţie conservatoare din punct de vedere al metodologiilor. Este puternic ancorată în tradiţie şi comunică valori de substanţă. Dar în prezent suntem abia la poalele muntelui - trebuie să schimbăm, să inventăm, să inovăm", a spus ea.

Angajată pentru "expertiza sa pe politici legate de Europa de Est", Kauffmann a transmis reportaje din timpul căderii zidului Berlinului. Modul în care a acoperit în timp subiecte legate de Statele Unite a fost considerat deosebit de obiectiv, ţinând cont de relaţiile ambivalente dintre Franţa şi Statele Unite.

Kauffmann s-a născut la Marsilia şi şi-a început cariera la Agence France-Presse, lucrând la Paris, Londra, Varşovia şi Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici