Consiliul Concurenţei investighează un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de servicii TV

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de retransmisie a programelor TV, potrivit datelor dintr-un raport al instituţiei privind starea concurenţei din mai multe sectoare ale economiei naţionale.

385 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei investighează un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de servicii TV

Consiliul Concurenţei investighează un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de servicii TV (Imagine: Shutterstock)

"Precizăm că actualmente Consiliul Concurenţei derulează o investigaţie de concurenţă (un posibil abuz de poziţie dominantă) pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale. Pe cale de consecinţă, este posibil ca analiza datelor şi informaţiilor colectate de Consiliul Concurenţei să releve necesitatea redefinirii pieţei relevante atât în ceea ce priveşte piaţa produsului, cât şi în ceea ce priveşte piaţa geografică", se arată în raportul Consiliului Concurenţei.

Raportul nu conţine detalii despre companiile investigate sau despre plângerile care au dus la declanşarea investigaţiei.

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de servicii TV sunt RCS&RDS, Romtelecom, UPC şi Digital Cable Systems.

"Primii trei operatori din piaţă, respectiv RCS&RDS, Romtelecom şi UPC, deţin o cotă de piaţă cumulată de peste 90% la nivel naţional", se menţionează în raportul Consiliului Concurenţei.

La finele anului 2011, piaţa de retransmisie a programelor TV număra 5,85 milioane de abonaţi, iar veniturile operatorilor prezenţi au fost estimate la 1,56 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici