"Control", un film cu Alexandra Maria Lara, recompensat cu cinci British Indie Awards

Lungmetrajul "Control", în regia lui Anton Corbijn, cu actriţa germană de origine română Alexandra Maria Lara, a primit cinci premii la cea de-a 10-a ediţie a British Independent Film Awards (BIFA), care a avut loc la Londra.

2 afișări
Imaginea articolului "Control", un film cu Alexandra Maria Lara, recompensat cu cinci British Indie Awards

"Control", un film cu Alexandra Maria Lara, recompensat cu cinci British Indie Awards

Potrivit variety.com, "Control", care la ediţia de anul acesta a festivalului de la Cannes a primit premiul Europa Cinemas Label, a fost votat "cel mai bun film britanic independent". Regizorul Anton Corbijn a primit premiile pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun debut în regie, Sam Riley, actorul care a interpretat rolul principal, al cântăreţului Ian Curtis, a primit premiul pentru cel mai promiţător debut, în timp ce Toby Kebbell a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

"Control" spune povestea vieţii lui Ian Curtis, liderul trupei Joy Division, care s-a sinucis în 1980 la vârsta de 23 de ani. Alexandra Maria Lara joacă rolul prietenei lui Curtis, Annik Honore.

Actriţa Judi Dench a primit BIFA pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul din "Jurnalul unui scandal", în timp ce Viggo Mortensen a primit premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolul din "Eastern Promises".

Filmul "Jurnalul unui scandal" a mai fost recompensat şi la categoria "cel mai bun scenariu", care este semnat de Patrick Marber.

BIFA  pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei "Joe Strummer: The Future Is Unwritten", în timp ce "Dog Altogether" a fost votat cel mai bun scurtmetraj.

Producţia germană  "Viaţa celorlalţi", în regia Florian Henckel von Donnersmarck, recompensată anul acesta cu premiul Oscar, a primit premiul pentru cea mai bună producţie străină.

Actorul britanic Daniel Craig, noul "James Bond", a primit premiul Variety pentru promovarea industriei britanice de film. Premiul i-a fost înmânat de directorul Variety Intl., Alberto Lopez.

Un premiu special al juriului a revenit lui Andi Engel, Pam Engel şi Robert Beeson, fondatorii companiei britanice Artificial Eye, care se ocupă de distribuţia de filme de artă. Premiul special al juriului a avut o semnificaţie deosebită anul acesta, deoarece Andi Engel a murit la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici