"Copil în rose" de Tonitza, evaluat la 60.000-120.000 euro, la licitaţia Artmark dedicată copilăriei

Tabloul "Copil în rose", de Nicolae Tonitza, evaluat la 60.000 - 120.000 de euro, se numără printre lucrările care vor fi scoase la vânzare la a doua licitaţie dedicată de Artmark lumii copilăriei, organizată pe 29 mai în Capitală.

258 afișări
Imaginea articolului "Copil în rose" de Tonitza, evaluat la 60.000-120.000 euro, la licitaţia Artmark dedicată copilăriei

"Copil în rose" de Tonitza, evaluat la 60.000-120.000 euro, la licitaţia Artmark dedicată copilăriei (Imagine: Artmark)

"Cei mai iubiţi dintre pământeni" - o licitaţie de artă pe tema copilăriei va avea invitaţi speciali, potrivit casei Artmark. Astfel, rolul de "maitre priseur" va fi preluat pe rând de mai mulţi copii, care vor striga "Adjudecat!" în faţa a sute de iubitori ai artei, pentru opere semnate de cei mai valoroşi pictori români: Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Camil Ressu şi mulţi alţii.

Sărbătoriţii zilei de 1 Iunie au fost invitaţi pentru a conduce - cu ajutorul echipei Artmark - concursul de oferte al participanţilor, la cel mai colorat eveniment din agenda casei de licitaţii.

Licitaţia "Cei mai iubiţi dintre pământeni" aduce în atenţia colecţionarilor de artă şi a investitorilor picturi fascinante cu tema copilăriei, realizate de artişti români consacraţi.

Maestrul Nicolae Tonitza, supranumit "pictorul copiilor", este prezent cu şase opere emoţionante, de valoare muzeală. Cea mai valoroasă dintre acestea este "Copil în rose" (ulei pe carton, 34 × 34 cm), un portret excepţional din galeria de figuri de micuţi pentru care este faimos artistul. Estimată la 60.000 - 120.000 de euro, pictura provine dintr-o importantă colecţie privată bucureşteană.

Tonitza obişnuia să-şi picteze copiii, pe Catrina, Petru, Irina şi Silică, alături de nepoata sa, Nineta Gusti, surprinzând cu mare fineţe farmecul fiecărei vârste.

La Licitaţia de Primăvară Artmark de anul acesta, o altă pictură de-a pictorului, intitulată "Trei fraţi", a fost adjudecată pentru 170.000 de euro.

Trei opere grafice de Tonitza, care provin din colecţia fiicei sale Catrina, şi alte două picturi din colecţia familiei Ion Pacea, sunt scoase la vânzare la preţuri accesibile, la licitaţia din 29 mai.

În această ediţie specială, Artmark dă şansa copiilor nu doar să se afle în centrul unui eveniment incitant al pieţei de artă, ci, de asemenea, să se simtă artişti. Cei mici vor picta, ghidaţi de profesorii de la Da Vinci Art School, în cadrul unui atelier organizat pentru ei, după care îşi vor putea expune creaţiile publicului select de cunoscători, participanţi la licitaţie.

Licitaţia "Cei mai iubiţi dintre pământeni" va avea loc pe 29 mai, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

Toate operele vor putea fi admirate începând de miercuri până pe 28 mai la sediul Artmark - Palatul Cesianu-Racoviţă. Expoziţia este deschisă între orele 11.00 şi 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici