Corul Madrigal sărbătoreşte 50 de ani de activitate printr-un concert la Ateneul Român, pe 21 aprilie - VIDEO

Corul Naţional de Cameră Madrigal sărbătoreşte 50 de ani de activitate printr-un concert extraordinar cu temă pascală, pe care îl va susţine pe 21 aprilie la Ateneul Român din Bucureşti, informează un comunicat.

289 afișări
Imaginea articolului Corul Madrigal sărbătoreşte 50 de ani de activitate printr-un concert la Ateneul Român, pe 21 aprilie - VIDEO

Corul Madrigal sărbătoreşte 50 de ani printr-un concert la Ateneul Român, pe 21 aprilie (Imagine: www.madrigal.ro)

Concertul, desfăşurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, va cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual, din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc.

Corul Naţional de Cameră Madrigal, simbol al măiestriei interpretative corale româneşti, a luat fiinţă în 1963, iar timp de 47 de ani activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul ansamblului. În decursul unei jumătăţi de veac, cu peste 4.100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1.000 de capodopere aparţinând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii româneşti şi universale.

Corul Madrigal a fost declarat "bun al patrimoniului universal UNESCO" în 1992, la Paris.

Fondatorul corului Madrigal, Marin Constantin, a decedat pe 1 ianuarie 2011. La o ceremonie, care a avut loc la Ateneul Român în ziua înmormântării sale, pe 5 ianuarie 2011, ministrul Culturii de la vremea respectivă, Kelemen Hunor, şi fiul muzicianului, dirijorul Ion Marin, au anunţat crearea unei fundaţii culturale dedicate moştenirii lăsate de Marin Constantin.

Pe 15 martie 2011, Corul Naţional de Cameră Madrigal a trecut din subordinea Ministerului Educaţiei în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, prin hotărârea de Guvern nr. 205/ 2 martie 2011.

Pentru spectacolul din 21 aprilie au fost puse în vânzare bilete la preţul de 150 de lei. Acestea sunt disponibile în toată reţeaua Biletoo - Unirea Shopping Center, librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Cinema Patria, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online o pot face de pe www.Biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.myticket.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici