Cristian Mungiu şi Mihai Mălaimare Jr., nominalizaţi la Independent Spirit Awards

Regizorul Cristian Mungiu şi directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. au fost nominalizaţi la Independent Spirit Awards, premii acordate de producătorii independenţi de film din SUA reprezentanţilor cinematografiei care nu lucrează cu marile studiouri de la Hollywood.

1 afișare
Imaginea articolului Cristian Mungiu şi Mihai Mălaimare Jr., nominalizaţi la Independent Spirit Awards

Cristian Mungiu şi Mihai Mălaimare Jr., nominalizaţi la Independent Spirit Awards

Regizorul Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film străin" pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", premiat anul acesta la Festivalul de la Cannes cu Palme d'Or. La aceeaşi categorie au fost nominalizate filmele "The Band's Visit" (Israel), de Eran Kolirin, "Once" (Irlanda), de John Carney, "Lady Chatterley" (Franţa), de Pascale Ferran, şi "Persepolis" (Franţa), de Vincent Paronnaud şi Marjane Satrapi.

De cealaltă parte, directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a fost nominalizat pentru munca sa la filmul "Tinereţe fără tinereţe", în regia lui Francis Ford Coppola. Veteranul regizor a fost atât de încântat de colaborarea cu Mălaimare Jr. încât a apelat la serviciile acestuia pentru o nouă peliculă, "Tetro". Mălaimare Jr. concurează pentru premiul Independent Spirit pentru cel mai bun director de imagine cu Mott Hupfel ("The Savages"), Janusz Kaminski ("The Diving Bell and the Butterfly"), Milton Kam ("Vanaja") şi Rodrigo Prieto ("Lust, Caution").

"I'm not there", un film despre viaţa şi cariera lui Bob Dylan, în regia lui Todd Haynes, a dominat nominalizările la Independent Spirit Awards, fiind inclus la cinci categorii. Producţia independentă a fost nominalizată la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Cate Blanchett) şi "cel mai bun actor într-un rol secundar" (Marcus Carl Franklin). De asemenea, filmul "I'm not there" este deţinătorul primului Robert Altman Award, creat în onoarea regretatului regizor al serialului "M.A.S.H.", decedat în 2006.

Asociaţia Film Independent sprijină realizatorii de filme care nu lucrează cu marile studiouri de la Hollywood. Premiile Independent Spirit sunt un barometru important pentru filmele de artă independente şi/ sau cu bugete mici care vor concura pentru marile premii de la Hollywood, de tipul Globul de Aur sau Oscar.

Independent Spirit Awards vor fi decernate pe 23 februarie 2008, în cadrul unei ceremonii care va fi difuzată de Independent Film Channel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici